April 02, 2007

A New Beginning

Waaaaahhhhh Best nya tak payah pergi kerja. No need to join the morning rush (mana ada traffic jam kat sini pun). No need to think of what to wear to work today. And no need to make my self up as well. Sounds heavenly!!!

That's how I feel today hehehe. Must still wake up at the same time though to prepare breakfast for the girls going to school, but after that I can start doing my other things at a more leisurely rate. Not as before when I had to rush to complete fast so that I can then rush to the office.

But huhuhuhuh. No income for this month and all the months to come. Budget is a bit tight and definitely need to tighten the belts.

I am not going to just sit around the house doing nothing and as Ety had put it study ASTROlogy. Remember I had my stayhome program/plan. Now it's serious execution time.

First thing today after sending Ayin to school was to wash the tiolet (Regular exercise plan hehehe) Ehhh, berpeluh2 tau sental toilet tu. Then, I cook for mak's breakfast and then I start login in here. Seriously, I have allocated some time after the subuh prayer to do some workout exercise. Have started doing it since last week. But have not got into momentum just yet. Need more discipline and determination on that.

I plan to be on the internet for at least a few hours a day while my washing machine is washing my cloths. Then back to the kitchen for cooking lunch and some other housework.

In the afternoon, it's gardening time. I had asked from hubby to use the pasu-pasu that he had bought (save duit aku hehehe) for my gardening project. I have some serai waiting to be planted into the pot, I have some chilies as well. Will be adding some more as I go along.

So now. I am off to the bathroom. I must continue to bathe early otherwise.... come afternoon, I would still be smelling stale ( as in air liur basi). hehehehe.

Have a nice day at the office my friends. Work hard OK hahahahaha.

21 comments:

JoKontan said...

Yes ! I am working..

:-(

it is MOnday

tokasid said...

Salam kak AN.

Selamat menjadi pemetik anggur buat sementara waktu.
Kerja tetaperja walau tak bergaji. Yang pasti ganjarannya ialah kepuasan jiwa dan pahala dari ALLAH Azza Wa Jalla. Dapat pulak jaga mak kak AN full time basis.MasyaALLAH tak semua anak dapat buat atau berpeluang begitu.

Kalau buat gardening esp sayuran kira dah boleh jimat kos bila ke merket.( rumah saya wife and maid tanam kacang panjang,bendi, cabai melaka,serai, belimbin(yg buat masak tu).Boleh lah korang belanja dapor.

Selamat 'bercuti'.

AuntieYan. said...

Selamat 'berehat' dari kerja-kerja ofis. Kerja rumah mana boleh rehatkan? Sementara menunggu 'apa-apa' yang patut...enjoy yourself...keluaqkan semua skill yg. ada....:-)

Anonymous said...

tak mau buat kerja paksarela ke? if so, do contact me.

p/s suspens gak after dah lama AN tak muncul2

tenah

easylady said...

All the best AN, enjoy whatever free time u have now..

~ahni~ said...

Ni kira dah merdeka dah ek... Enjoylah, saya dah enjoy dulu masa retrenchment and yes, kena work hard now....

Ordinary Superhero said...

Astrology? Heish, tak tau pun ada jurusan baru kat rumah.

Good luck with all your plannings.

AuntyN said...

Jokontan : Kerja elok2 ye? :-) Tak pe end month gaji masuk.

tokasid : terimakasih. nanti AN usahakan.

KakYan : Betui lah, kerja rumah tak pernah habis kann..

tenah : Nak paksarela kat mana tu M'sia ke US?

easylady : Than you, nampak gaya free time lagi berkurangan ni.:-(

ahni : Need to work harder now.

OSH : Laaa tak kan tak ambik bidang tu? Macam-macam adaaa. :-)

ety said...

AN,baguih nooo...isteri mithali...dapur, bathroom, ternet, laman dan bunga, tak habih2 keja ghumah ni...hapdet resepi jgn lupa noooo...(ssshhh...ME dah 1 mggu x masak..blk lambat....bila la nak join klab RTM ni...)

Mak Ety

cikdinz said...

huhuhuhuhuuuu...best nye dok umah.

kami kena gi opis...hauahuahauhauaaa...

pB said...

BORN TO SHOP

FORCE TO WORK


hi hi... keter saper entah, p lekat sticker tu ...

Honeytar said...

AN: Ehh sama laaa kita... Saya sudah PENCEN keje ofis... tapi masih keje laa... jaga kedai pulak.

Selamat belajar bidang baru di ASTROlogy... Macam-Macam ADAaaa....

Hahahahaaaaaaaaaaaa....

Ari said...

ASTROlogy managed to bore me within one week, lets see how long you will survive. Enjoy your vacation!

Kak Teh said...

enjoy yr break. Sorry tak dapat jumpa.

Intan said...

N, ur really going to do ur gardening in the afternoon? Panas terik, matilah!

alinlai said...

wah lepas ni jimatlah bajet sayur ... AN tanam la cabai banyak2 boleh juai :)

Zack said...

Assalamualaikum Kak!

Just wanna promote this new site - www.notesfromvenus.com. They're looking for more female bloggers to join in. Do check it out kalau ada kelapangan! Ada contest lagi tu... :)

AuntyN said...

ety : masih tak layak dipanggil isteri mithali ni hehehe.

cikdinz : duduk rumah memanjang pun tak best jugak.

pB : keter sapa lah tu? :-)

En Ari : Siang tak dan pun nak tengok ASTRO pun. Malam2 sambil lipat kain tengok CSI tu je lah so far.

Kak Teh : Tulah kan, so near yet so far. InsyaAllah dia lain masa dan tempat Insyaallah.

intan : Tak per, rumah AN banyak pokok so memang redup. Bila masa pun boleh buat gardening.

alinlai : So far pasu tinggai pasu lagi lah hehehe.

AuntyN said...

zack : thanks for the promotion, InsyaAllah AN will visit. Tu pun kalau ada masa ni.

drzeze said...

salam to kak AN,
teruja mendengar kak AN dah nak duduk rumah, sesuatu yang sesangat mama inginkan selama ini.
plan nak tanam serai,sayur dan etc.. memang membuatkan mama jeles dengan kak AN lepas ni...

projuta said...

nice to read your blog

www.projuta.blogspot.com