July 24, 2006

I AM BACK!!! I AM BACK!!!!!!

Assalamualaikum and Selamat Sejahtera.

Sounds like I am giving a speech ? Hehehe

I am back blogging. Miss me? LOL Perasan sungguh makcik sorang ni kan?

It felt really good to stop for a while, taking a breather and take a look at the life outside blogging. I thought maybe I couldn't have done it. But I did it. Felt a bit guilty at first but it felt good because I know that I would be able to let this blog go if ever something happened that force me to stop blogging.

I did some renovation. Change the templates etc etc. Not that I am bragging (hehe, brag jugak lah kan, kalau sendiri tak puji sapa pulak nak puji kannn.....?) but did it all by myself. Berpeluh jugaklah ketiak nak siapkan ni. Maklum lah aku bukan tahu sangat pasal all the HTML code tu semua. Main belasah je lah trial and error. Tambah sikit, preview, delete sikit preview :-). Tak betul clear edit, ulang semula. Lepas dah nampak elok baru berani save and re-publish. I saved my old templates as reference and when something went wrong I compared with the old template. Herot petot jugaklah jadinya blog ni memula tu kan hehe. Even now it is not 100% perfect. There is still something which still need to be deleted to make it looking better, but I just couldn't find the right command. But a minor thing so let it be lah.

Actually, banyak jugak benda yang aku plan nak buat. Ada hati aku ni nak buat slide letak kat blog, macam
Kak Teh buat slide on her journey to perform her umrah. Slide banner tu aku tak nak buang sebab aku sayang sangat dengan rumah tepi laut kat atas tu. Cadang tu, aku nak ambik gambar sekitar kampung lah kononnya, like a sneak preview of my kampung or something similar. Macam nak semadikan suasana dan keindahan kampung gitu. Tapinya, digital camera ada kat kak long. Yang lama dulu ada satu tapi dah rosak. Nak repair diorang kata baik beli baru lebih murah. Bila kak long memerlukan digital camera untuk keperluan pembelajaran dia kami beli bagi dia lah. Nanti Kak Long balik cuti early August aku chop camera tu dah cuba ambik gambar,gambar yang sesuai untuk buat slide. Itu pun entah jadi entah tidak tu. Rasa macam terngiang-ngiang kat telinga aku ada orang nak kutuk aku "reti ke nak buat tu?" Hehehe, kalau tak reti belajar lah kan. Tu yang lambat sangat aku buat renovation ni pun. Ada jugak plan nak tukar lagu, tapi tak ada masa aku kat rumah nak cari lagu yang sesuai. Kat dalam hard disc kat rumah tu banyak lagu yang anak-anak dara aku suka lah, lagu-lagu remaja, semuanya. Ada yang sedap ada yang terlalu "muda" untuk aku. Tengoklah nanti kalau aku ada masa menggodek lagi aku akan cubalah nak tukar lagu. Lagu Rod Stewart ni aku suka sangat tapi Ayin pun dah tanya, "mama tak boring ka dengar lagu ni selalu" Hehehe.

While I was away from blogging banyak jugak lah activiti-activiti aku. Salah satunya bawak my mak check mata dia. Operation mata dia for cataract may happen this wednesday. Nanti aku cerita pasal tu.

So, what do you think of this new blog layout? Cantik tak? I had fun doing it sebab aku buat sendiri, cuba sikit-sikit tu.

Thank you to all who still keep on coming eventhough there wasn't any update for a long time. Let's see who would be the first one to "officiate" this new blog OK.

Thank you. Love you all.

30 comments:

meandbaby said...

wah!honourednya jadi the first to comment.anyway..congrats kerana berjaya renovate 'rumah' tanpa bantuan contractor..kira nanti auntyn boleh ambik lesen jadi kontraktor pulak la...he!he!

JoePerantau said...

kecik sangat lah font nyer AN, herot petot pulak tuh. sian Mak Andeh, sure dia tak dapat baca sebab font kecik :-)

AuntyN said...

meandbaby : lesen kontractor ni tak laku hehehe.

Joe : Biarlah dulu, nanti next entry betulkan sikit2. MA nanti kita suruh pakai magnifying glas lah hehehe

alinlai said...

wah..chaiyo chaiyo...berseri-seri rupa rumah baru :)

Ari said...

SEKUNTUM MAWAR MERAH..SEBUAH PUISI..tapi ini Mawar warna Oren lah..kalau lagu tu di update kan..emmmah..ngam lah..!

tee said...

okey sesangatla auntie... cun gilerrr.. he he he.. :D

AuntyN said...

alinlai : Thank you, thank you. :-)

En Ari : Tak apa, mawar merah nampak garang sangat, mawar oren menunjukkan semangat dan kegigihan (Ye lah tu hehehe)

tee : Thankk you :-)

maR said...

Yaaaa mami udah siap pebaik rumah no?

AuntyN said...

mar : ada sikit lagi nak kena perbetul, tapi tak apa lah, senang2 buatlah.

kak safiah said...

wahhhhh...cantiknya rumah baru

AuntyN said...

Kak Safiah : Terimakasih, saja gatai tangan nak "renovate" :-)

1na said...

hehehehe

cun giler la AN...

saya tak nyempat2 nak update blog apatah lg nak renovate hehehehehe. bloghopping sempat sebab blh selit2 dalam buat kerja. Bila bos dtg, cepat2 la Alt+Tab hehehehe

anyway...
*CLAP* *CLAP* *CLAP* bravo kerana dapat renovate sendiri hehehehehe

Queen Of The House said...

Glad to see your blog up and running again ..... rindu pulak nak baca your celoteh :-)

Anonymous said...

takde pape sgt pun, yg dulu lagi ok, simple n kemas, yg ni ermm cubaan utk berinovatif tapi tidak terkena sasaran, diharap cuba lagi menghias kan blog anda dimasa hadapan (kritikan membina), dah mandi ke belum? ketiak tu berbau kepam heheheh (juga kritikan membina) maaf n take care

anon the anonymous :)

AuntyN said...

1na : Thank you *kembang semangkok aku ni kena puji.

QOTH : InsyaAllah, akan berceloteh lagi :-)

anon tak bernama : Terimakasih kerana bagi komen constructive. Yg dulu pun elok sbb putih, yg sekarang ni saja jer AN nak cari perubahan. Kalau tak suka pun tak apa, I am just trying to please myself. Terimakasih.

MA said...

ha'ah lah font kicik sangat - nak kena pakai teropong.....hehehe...
bila ler I nak pi buat spek orang tua ni...still in denial mode :-)

tgazfa said...

cayalahhh AN!!! saya suuuka template AN baru ni... nampak ceria gitu .. and i like the font too .. :-)

apa2 pun, keep on blogging lah AN .. tak larat lah asyik dtg sini terpijak paku ajer wakakaa!!

UglyButAdorable said...

suiittt!!!! wa aunty N nie kira effort sendiri okeh laaa.. mas siap upah lagie..mintak tolong nak buat sendiri tak terlarat..

standing ovation la auntyN!!!

Anonymous said...

firstly-congratulation! sbb berjaya siapkan blog ni:)

second- malunya laa ngan aunty N.terer bnyk AN kalo nak banding ngan hana ni haa.nk gi menuntut kat AN leh dak? nk sgt jumpa AN...

hana

AuntyN said...

MA : pergi lah cari "teropong". Conscious kan diri tu :-)

Tgazfa/Fara : Thanks, ceria? Gelap ada lah kut. Ni mula nak malas nak repair ni hehehe.

adorable : *bowing down to the ovation* Thank you. Upah sapa? Mahal tak, mana tahu next time kalau nak cari contractor nak repair2 sikit2.

hana : Tak terrer mana AN ni pun, ramai lagi sifu2 outthere yg lagiiiii terrer. Kalau nak belajar foundation sikit2 OK lerr. Nak jumpa? Alamak, terharunya, :-)

JoKontan said...

Velkam Baaaaaaaaaaaack.

Yang Ku Tunggu sudah tiba.. :-)

sushi said...

welcome.. nice clean look. the previous has attitude this looks very clean.

good to know u r back in style!

AuntyN said...

Tj : thank you kerana sabar menunggu.

sushi : thanks. Back in style ? Fulamak susah nak keep up the standard ni :-). I just thought that I need a chanbe that's all.

Javard said...

cantiklah new lay out...how are u doing there. im ok ...biaselah...sayu kat perantauan...dont forget to keep in touch tau....take care

Javard said...

just for ur info...i will try out your recipes kat sini....sedih ...kicap pun tak sedap kat sini...take care dont forget to melawat

UglyButAdorable said...

auntyN ader sedikit credit diberi kepada auntyN for my latest entry.. i hope it's ok with you..:)

*malu..dah post baru bagitau*

AuntyN said...

Javard : thank you. We all fine over here. Hope you are doing OK there. Nak suruh melawat, OK you'd better stay there until we all go there OK :-) Tall order no.

J again, nak makan apa habaq mai, nnt AN bubuh resipi kat situ. Isyyy rindu lah pulak

Adorable : I am so honoured *ada gak rupanya nak bagi kredit tu* Lain kali hantar mai credit card lagi OK hehehe.

Omar said...

Indah menawan sekali blog baru AuntyN! Keep up the good work! Take care AuntyN!
Om

AuntyN said...

Terimakasih Om, tapi masih ada yang tak betul ni, malas dah nak godek2 pun :-)

Anonymous said...

Enjoyed a lot! King of diamonds mn Fema fax number Bigbrother from tv nudes Atv wheel and tire packages Pop blocker 86 side effects of mixing marijuana and depakote celebrex dangerous federal gasoline tax 5mg levitra und nebenwirkungen