July 12, 2006

Under Renovation

Baik-baik jalan kalau lalu sini OK.

Manalah tahu kut terpijak paku atau tersepak batu. :-)

Kut kut roof tiles terpelanting ke,
Maklumlah pekerja kurang mahir ni hehehe

Sat nak renovate rumah sat bagi lawa-lawa,
kemas kemas sikit.

Lepas tu baru lah semangat sikit nak update kan....

Have a nice day everyone.

37 comments:

ibuVouge said...

renovate jgn tak renovate..sure cantik cam tuan..heheeh

AuntyN said...

IV : hehehe, thanks. Camna tau tuan rumah cantik? *kembang semangkok jadinya aku ni* :-)

AuntieYan. said...

N, gayanya dah banyak duit ni...tentu nak buat rumah besar pulak...dah jemu gamaknya dengan pondok tepi laut tuh....:-)

AuntyN said...

Kak Yan, mana boleh jemu pondok tepi laut tu.:-) Tambah sikit2 je ni, cat baru bagi nampak lawa sikit, trim pokok2 tu sana sini. Tu je lah hehe.

alinlai said...

renovate umah, nak buat kenduri ka? ke ke ke...

AuntyN said...

alinlai : hehehe. tak lah, saja-saja nak siap nak menyambut rejab, syaaban, ramadhan dan syawal :-)

JoKontan said...

Semerok jangan lupa buat sekali......

AuntyN said...

Tj : Budget lari wei kalau buat semerok sekali :-)

royce said...

bercuti..pergi cari duit untuk buat renovation rumah ye aunty N. baguslah buat cantik2 nanti kami dtg melawat lg...tp jgn terlebih budget pula

easylady said...

cantikle rumah!!latarbelakang hitam dengan warna putih ayat melatarinya, mudah.. nak baca tak sakit mata.

AuntyN said...

royce : kalau pergi bercuti mana boleh buat duit, hehehe. Habiskan duit ada lah :-) Thanks for coming

easylady : Terimakasih. Saja rasa nak tukar selera sikit. Tapi masih banyak nak kena perbetul ni. Entah apa2. Maklum je lah bukan pakar IT ni.

meandbaby said...

AuntyN..tengah buat renovesen rupanya...upah contractor mana?bila siap?plaster siling buat sekali??he!he!he!

AuntyN said...

meandbaby : contractor kampung je ni hehehe. Tu yang lambat sikit ni. Macam2 nak kena belajar hehe

lifecuppa said...

kasi gambaq cun-cun sikit AN!

eddie said...

Orang baik orang ramah
mana hendak dicari ganti
Baik-baik repair rumah
jangan sampai x cukup bilek nanti

royce said...

aunty N dah selalu dtg sini..tp tak pernah nak tinggal jejak. Sebenarnya blog ni yg pertama saya kunjung antara makcik bloggers. saya jumpa thru" blog Javard

Ordinary Superhero said...

Renovation? Banyak budget noo. Dapat allocation RM9 ka?

fatihah said...

hamboih... hamboih...

raya kan lambat lagi? =D

JoePerantau said...

ini reti ker nak buat renovation nih? sampai herot petot jadinya tuh :-)

Kak Lady said...

Ohh...kak N berhenti sekejap sebab nak renovate rumah ye...bebaik kak N...kalau renovate rumah tu...jgn terpijak paku.... :)

Nanti kalau rumah dah cantik...tetamu dah ramai...ade 'house warming' tak?

AuntyN said...

onde2 :gambaq cun? Gambaq AN ka? hehehe. Kena buat photoshop bagi nampak muda hehe

royce : Sila, sila, terimakasih sudi datang blog AN.

OSH : RM9 ? Rinngit Malaysia 9 ke? hehe.

fatihah : Siapkan kan rumah sebelum raya lerrr. Takkan bulan puasa baru nak renovate kut.

Joe : Hehehe, belum cuba belum tahu kan. Pelan-pelan belajaq lah. :-)

Lady : Blog warming ada kut. Makanan semua virtual lerr :-)

ontahsapo said...

dah cantek dah tu...

AuntyN said...

eddie : sorry I missed your pantun.

orang baik orang ramah
mana hendak dia cari ganti
bilek tidak di tambah-tambah
tak larat nak kemas jadinya nanti

:-)

ontahsapa : issy belum cantik lagi tu, masih dok senget lagi :-)

UglyButAdorable said...

nie yg jeles nie auntyN. nak kena carik engineer yg sudi nak tolong renovate rumah kiter....jeless...

AuntyN said...

adorable : jeles? hehehe ada jugak yg jeles ni. Tak payah carik engineer lah. DIY je lah, sikit2 belajar tu.

MA said...

Tak siap-siap lagi ke? Contractor lari ke ? Heheh....

AuntyN said...

MA : hahaha, contractor lari sbb tak bayar gaji hehehe

U.N.C.L.E said...

Adeh, tak siap2 lagi ker kakN..ni sure renovate sakan...

Datang ke Penang nak pekena kari,
Nasi kandaq Pelita pilihan hati,
Kontraktor kakN duk pakat lari,
Kot KakN cengei pasai kawal kualiti

AuntyN said...

U.N.C.L.E : hahaha.

Mai penang pekena kari
Kari kepala ikan fevret semasa
Mana ada AN ni cenggei
Mulut manih senyum sentiasa

Sabaq sat no. Tak lama lagi AN balik berblogging. Ada dah dok tulih sikit2 tu.

Sabaq cek-cek semua no..

anedra said...

lamanya aunty ni renovate! tak sabarq nak gi housewarming ni!

Kopi Suam said...

AuntyN,
mintak benih ros kuning tu sikit boleh tak...saya ni memang minat tanam pokok rose...heeh hehh cantik betul colour rose tu :)

Anonymous said...

Salam N, Upah kontraktor dari mana?...Tingkat 4 JPM ker?..jgn lupa buat garden yg ada ayaq pancut!..he...he...
Mak Ety

AuntyN said...

anedra : renovation buat pelan-pelan, sikit-sikit tu yang lama tu :-)

Kopisuam : Laa, benih bunga rose AN tak jumpalah. Cuma dapat bunga dia saja kat internet ni. :-)

ME : Ayaq nak mandi pun takut sat ni tak cukup, nak buat ayaq pancut tu hehe.

JoePerantau said...

hmmm.....bila lah kucing nak bertanduk gamaknya :-)

rojak said...

Ini kalau terus buat rumah baru pun sure siap dah..!! Tak sabaq chek nak tungguuuu...

AuntyN said...

Joe : hahaha, sat AN nak pii tgk kat belakang rumah mana satu antara 6 ekor kucing AN yg dah bertanduk tu :-)

rojak : sabq tuu sepaghuh daghi iman tau, :-)

Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! Mapquest block pop up ads house insurance des moines iowa allows pit bulls Marine commercial cargo insurance Covenant health insurance of lousisana london home owners insurance Barcode scanners mustek Acura dealership delaware Quote free home arizona insurance owner Valtrex famvir new zealand household insurance Free bondage streaming video Mature women teen boys jamaican dresses Bextra weight loss Adolf hitler stationery baccarat crystal france Impotence+youth Rxdirect ionamin http://www.macy-handbags.info/australian-house-insurance-insurance-service-com-au.html Earth leakage circuit breaker priciple