April 17, 2009

Meronda Blog

I have just finished "meronda" blog-blog kawan-kawan. Cuma selected few lah yang aku ronda tadi tu. Dah lama sangat aku tak baca blog kawan-kawan dan juga sesetengah blog yang dulu-dulu aku tak pernah miss.

Anyway, yang aku musykil ni ialah ada lah dua tiga blog yang "by invitation only".

Wandering why the owner had decided to do that. One of them is Madam TaiTai, I heard she had an unwanted comment.

Must be a harsh one, eh madam? I hope she was very strong in encountering the comment.

I remembered long time ago when I used to recieve some unwanted comments too. But then again, I didn't think that they were really harsh. Someone did call me "perasan" once, and there were very racist type of comments at one time too.

I hope to those who have recieved those hurtful harsh comments, please remain strong and one day please open your blog again. Not that it is my business anyway, and who am I to give the advise anyway, but, to me there more people at lost here rather than just opening to the few invited ones.

Why? It is still opinion anyway OK. Because to me, there are better mannered people who would like to enjoy your blog than just the one who enjoyed throwing the sarcatic remarks around.

That's what I think anyway.

Keep on blogging and let us enjoy your stories the right way.

p/s EddyPurnama - what happened to you?

11 comments:

Kama said...

AuntyN, welcome back. lama you disappeared. Btw, kalau adalah orang panggil I perasan,. I'd just say thank you..hehehe.. peduli apa kan? Sometimes it's just plain envy, N. Manusia ni tak suka tengok orang senang..

AuntyN said...

Kak Kama,

You know what, I said the same thing, " Thank you, memang I ni perasan" hehehe.

I read your ghost story tapi tak komen,

Anonymous said...

Salam Aunty N ...

I rasa kan if because of crazy people who gave u sarcastic or crazy comments tu why should we the owner of the blog care about kan. Ni blog kite suka ati kite laa nak kata or letak apa. Ada ramai lagi kawan2 yg suka nak baca that blog so abaikan je la kan. Anyway welcome back to Aunty N. Susah ati je bila tgk blog Aunty N tak berhapdet .. heheh

MM

oren said...

AN,

lama menghilang..saya antara yg pernah terima sarcastic comments..dan mmg takleh terima (masa tulah..skrg pun, rasanya tak leh terima)..sbb tu privatekan blog..

Mas said...

Salam Auntyn,

Dah lama Mas tak masuk sini, dulu kita penah berbalas2 komen tapi masa tu Mas masih di Kelana Jaya dengan blog lama. Tak perasan pun Auntyn dah hapdet. Alhamdulillah mas lom penah time komen yang pedih lagi.Jom exchange link.

Anonymous said...

hi aunty n...mmg lama u tak update sampai i pun malas nak mai sebab ingat u dah abandon. i pun bz gak and jarang blog hopping

atenah

AuntyN said...

MM

My thoughts exactly. Buat2 tak "dengar" or lihat je lah. Kalau kita tutup blog dia lagi suka kan...

Oren.
Itulah susah nak cari Blog Oren dah. AN ni malas nak mintak orang addkan dalam list pembaca tu. So kalau takpublic AN tak jenguk lah.

Mas
Ni Mas "uglybutadorable" tu ka? Betul ke AN teka ni. AN ni ikut angin monsoon kalau nak update ni hehehe. Bila rajin, rajin sangat, bila malas tu tak ada apa yang boleh tarik AN mai blog ni.

atenah
Sayang pulak kalau nak abandonactually. Tapi bila malas melanda tu tau je lah.

Thanks for coming to ALL

Mas said...

Hehehe not the one you're refering to. My old blog..whitejasmine. I dulu keje kat Kelana Jaya, dan pindah ke Perlis masa seven mths pregnant. Hehehe dah lama sangat dah...u dah tak ingat sebab u're popular blogger during that time.

Lotfi Lokman a.k.a kamitaken said...

salam.. nice blog

AuntyN said...

Mas,
Ramai sangat Mas, so AN tak ingat sorry ekk.

Lotfi

Salam back to you, thankz

PPBTM said...

Salam N san(buat2 cam org Jepun sikit),

Lama dah duk mencari blog nie....baru jumpa pagi tadi.....bestnya.....sebenarnya duk cari resepi nama tomato(nak buat rumah terbuka raya ke2 nanti). tup2 jumpa blog N san. Ok lah...2 in 1 mission - resepi nasi tomato pun jumpa - blog empunya diri pun dah jumpa.....Ok salam.