August 04, 2006

Mintak Tolong Sikit....

Ordinary Superhero kata dia tak boleh nak baca my blog entries lepas aku buat "renovation" tu. Ni sure ada yang nak gelak kat aku ni. Buat renovation pun take time punya lah lama dah tu ada pulak yang tak boleh nak baca. Biar lah kalau sapa-sapa nak gelak. Aku memang dah mengaku pun aku pun bukan pandai sangat pasal benda ni semua.
Sebelum OSH komen tu ada jugak Kak Long kata dia tak boleh nampak text kat blog aku ni, then sama jugak dengan Kak Teh. Tapi lepas tu diorang kata OK pulak. Cuma sekarang ni OSH saja yang cakap macam ni.


"Heran. Kenapa I could not read your entry after your "expensive" renovation. Mungkin terlalu advance for my computer kot.? "
"Alaaaaaa, Aunty N. Kenapa I masih tak leh baca ni?. Takkan your new renovation tak support Firefox? "
Aku tak tahulah samada ada lagi ke visitor yang datang blog aku ni yang menghadapi malasah yang sama macam OSH ni. Ye lah kalau dah boleh baca buat apa jenguk sini lagi kan. Aku mintak maaflah pada semua yang ada masalah tu. Aku tak tahu macam mana nak buat. Jadi kat sini sapa-sapa yang pandai tolong bagi tunjuk ajar sikit kat makcik sorang ni. Pleaaaaassseeee!!!. I have no problem because I am using the Internet Explorer. Is it possible for the templates just cannot be supported by other browser? Mintak tolong seikhlas hati ye.......
Nampak sangat aku ni giler glamour, nak suruh orang baca blog aku :-)

20 comments:

JoKontan said...

No problem here.

can bold this..
can italics this

Im using IExplorer with 100MBps speed. Lelain tak tauu laa.

alinlai said...

ok je setakat ni :)

maRLinda said...

Saya selalu guna browser IE, mmg nampak white screen la mami, then kalau nak baca text, kena highlight :)

Queen Of The House said...

Kak N ... I am just guessing that your background colour is not supported by Firefox. Cuba try change the colour (and text colour if necessary). You can look here for SAFE COLOURS/colours that work across browsers http://www.mandarindesign.com/color.html

Selamat meng-godek.

AuntyN said...

Tj and Alinlai : thanks :-).

mar : oh ye ke? Sorry no?

QOTH : Thank you for the tip. *sigh* kena godek lagi lah nampaknya ni :-)

ety said...

Salam N, ME pun tak reti langsung pasai godek2 ni, kalau anak free, dia godek la, tapi dia tak suka...kata dia kalau friendster senang sikit, blog ni tak reti...
ME rasa kalau nak renovate nanti bukak tenderlah kat blog ni....

Neway I like the song...

UglyButAdorable said...

AN, why not u try down load firefox than u access your blog..see what it turns out like.. kalau tak leh i ken rekomen sumone that maybe can help you.

Iced Nyior said...

i tot i left a comment dah tadi? Mesti dah tersalah tekan close :( pelik...

Am using both Firefox 1.5.0.6 and IE 6.0. [p/s: FF users can download an extension called IE Tab so that u can open IE within the tabs in FF] Im having the same problems as Ordinary Superhero. Not only is the background white, the sidebar pon jauh sgt ke kanan gak and takde graphics behind the words "About me", "Celoteh2 Lama", dll.

I leh tolong AN ubah if u need my help :) the easiest way it to change ur pw to an easy (temporary) one mcm 123456 pastu i tolong godek. ANother harder and complicated way is to copy the template, paste it on notepad, then send it to me. Itupun kalo AN sudi :D

rojak said...

background kaler putih nih AM..sat2 kaler lain..maap x reti nak tolong..kena panggil balik apek tkg rumah..masih dalam liability period nih... -D

easylady said...

hehehe..saya punya specialty lain, kalau saya ngajor moh padam terus computer AN..

Ordinary Superhero said...

AuntyN, terharu....susah susahhh aje.

d'arkampo said...

Ya ya

Kak N gila glamour!

he he he

This nice blog works fine with me.

Iced Nyior said...

Ordinary Superhero, download the following extension >> IE Tab

AuntieYan. said...

Alhamdulillah! KY yang sah, sah buta IT ni, tak de masalah pun...:-)

maR said...

eh IE pulak. Saya selalu guna mozilla. So now saya try guna IE pulak, works just fine... so kesimpulannya guna IE saja lah nak tgk blog mami ni, not a problem pon mami... :)

tee said...

ok jer aunty.. cuma masa memula dulu lambat sikit nak keluar comment box.. :)

lifecuppa said...

AN: baca tak masalah tapi nak komen lambat benor nak keluar comment box but then rasanya PC saya kat ofis ni yang memang dah jaman tok kadok..kalau kat rumah tak pernah try lagi sejak AN tukaq layout ni...ni lah baru boleh komen padahal dah byk kali dah baca entry ni ;-)

AuntyN said...

ety : thank you, nanti AN hantar tender paling murah sbb contractor kurang mahir :-)

adorable : I know her too :-). Thanks

rojak : Ni AN lah bukan AM :-). Tak reti eja pun sama tu hehe.

easylady : Your field of expertise lebih mulia dari dok godek blog template ni :-)

AuntyN said...

OSH : Tak susah, ada chance AN belajar jugak tu :-)

Po : laaaa, baru tahu ke Kak N gile glemer ni :-)

coco : Thanks for the 2 suggestions, Willl consider.

Kak Yan : ALhamdulillah :-)

mar : thanks :-)

tee & onde2 : Ni nak kena belajar banyak nampaknya ni. Kang susah2 AN tukar template baru je lah atau balik asal dulu tu hehe.

Ordinary Superhero said...

IcedNyior - I have downloaded IE Tab but still could not read. Anyway, I will use IE whenever I want to visit this place.