April 14, 2006

Aku KAYA!!!

Bila aku buka e-mail semalam, aku tengok ada e-mail ni dalam inbox. HEHEHEHEHE

Imagine no kalau betul-betul aku menang hadiah ni. Dekat Euro 1 juta you!!!!!. Hampir RM5 juta tu!!!!!!! Tak pernah dalam hidup aku, beli loteri atau apa-apa yang sewaktu dengan nya. Dan tak pernah dalam usia yang dah hampir setengah abad ni menang apa-apa hadiah terutama wang tunai yang begitu banyak. Tak terfikir dek akal ku ini. Siapa nak bagi senang-senang macam tu. Buat project pun belum tentu untung banyak tu kan? Jadi biru sekejap mata hitam ku ini hehehehehe.

Isyyyyy, instant millionaire ni. Tak payah nak susah dah dok fikir macam mana nak bayar hutang setiap hujung bulan. Boleh buat extreme makeover lagi (untuk dua-dua kami orang tua-tua ni, hehehehe). Bukan nak jadi muda, memang dah tak boleh nak pusing balik the biological clock dah, a fact of life kan tu. Cuma nak lah pi buat cosmetic surgery untuk gigi, supaya tak payah pakai dentures, untuk mata supaya tak payah pakai bifocal spec, senang nak makan, senang nak baca. Nak buang lemak dan cholestrol sana sini, nampaklah ramping sikit kan. Bukan untuk sapa, untuk pasangan sendiri je tu.

Hehehehe

Imagine what money can buy.....

Can it buy happiness?

Is MONEY the root of ALL evil or GREED is the root of all evil?


Have a good weekend to all.

************************************

ITALY SUPER ENALOTTO
Salita della Spalliera, 4 - 38100 Trento (TN) Italy.
Ref: IISE/05OXI/91 Batch: 12/25/0304

Dear Winner,

We are pleased to announce to you as one of the 10 lucky winners in this year`s Italy Super Ena Lotto award draws sponsored by FERARRI Company ITALY.

The draws was held on the March 15th 2006. All 10 winning addresses were randomly selected from a batch of 50,000,000 international emails.Your email address emerged alongside 9 others as a category "A" consulation prize winner in this year's Annual Italy Super Ena Lotto Draw.

Consequently, you have therefore been approved for a total pay out of Euro 998,873.08 (Nine Hundred and Ninety Eight Thousand, Eight Hundred and Seventy Three Euro) only in certified bank cheque.

The following particulars are attached to your lotto payment order:

(i) Winning numbers: xxxxxx

(ii) Email tag number: abcd

(iii) Lotto code number: 1234

(iv) File Ref number: defg

(V) Batch: xx/12/ghjk

Please contact the underlisted Claims Officer as soon as possible for the immediate release of your winnings :

Mr. Gianni Perez

The IISE Trust Chief Claims Officer,

The Italy Super Ena Lotto company

Email:
iisetrust2@cooperation.net

27 comments:

bergen said...

Hard-earned money will make you a better person.

Easy-money, on the other hand, will make you forget about the value of a dollar.

You have a nice weekend, ma'am.

PB said...

Auntie,

PB pernah dapat surat lagi tu.
Then saja cuba cuba nak try, PB call no yg diberi.
Sanggup tu call Italy ( hihi duit punya pasal).

Memang they all ni pandai.
Memang convince betul2.
Tapi yg tak best tu ialah bila dia kata " u kena bank in dulu 1000 usd before nak dpt duit loteri tu.

Hahahahahaa.. memang sah.. Penipu besor depa tu....

AuntyN said...

Bergen : For sure easy come easy go.

pb : Itu lah kan, macam-macam scheme menipu sekarang ni kan. Agaknya lepas dah dapat USD1000 tu sure tak nampak rupa bentuk dah kan?

bergen said...

It's a scam that works like magic. All they need is less that 1% success-rate to strike. Sending it by email enlarges the market by several folds.

So if they send it to 2000 people on earth, 20 people got greedy and send in the deposits, that's USD20,000.00. They know that the remaining 1980 people won't believe it but all they need is just 1% of the target audience. That doesn't sound too hard to get.

maR said...

mami selamat bercuti!
Dah ramai sangat dok buat scam lottery ni, and ada jugak org yg terpedaya kan?

AuntieYan. said...

He!!.....kaya... kaya... kawan aku sorang nih!....
N, KY pun selalu dok dapat e-mail menang loteri ni...hemm..tah bila kita pi beli loteri pun tak tahu...toksah kata loteri dari Italy...kedai loteri kat belakang rumah pun kita tak pernah masuk...habis camna boleh menang????

lifecuppa said...

hahahaha....

AuntyN said...

Bergen : True, it only take 1%. Anyway, I know it is a scam, will not fall for it. I was approached by one of my neighbours who doesn't speak English on this at one time. Being poor, the "winning" so called was a real blessing for her until I explained it was just a scam. She has no email address yet her lottery winning came all the way from Spain, Amazing!!! how all these guys really put an effort into it.

mar : maybe ada. Takut yang naive tu yang jadi mangsa.

Kak Yan : Itu lah, lotteri pun tak pernah beli camna nak menang. Biaq tak kaya pun tak pa kalau kaya melalui sumber yang haram kan?

ondeonde : amboi dia gelak kat kita no HAHAHAHA

tee said...

tapi yang herannya ade gak orang yang terpedaya ngan skim semacam ini...

Kak Teh said...

auntyN - memang ler banyak orang yang mengkayakan kita. Buka email box saja ada macam2 tawaran!

Nong said...

Dear N, Tak kaya raya pun takpe asalkan bahagia & happy.

Hati2 jangan sampai terkena...

Ordinary Superhero said...

Aiik, baru aje cite pasal nak kena jadi kedekut sebelum kaya, tup tup dah jadi millionaire?

Musykil sungguh ambo.

AuntyN said...

tee : tak tertahan tengok offer yang begitu lumayan. Bukan senang nak dapat duit banyak tu tanpa berbuat apa2, tu yang boleh terpedaya tu.

Kak Teh : itu lah, tapi kita masih dok kaya budi bahasa lah jugak tu yg penting no.

Nong : Betul tu. InsyaAllah tak terpedaya dengan scam ni

OS : Dah kedekut sure boleh kaya cepat hehehe.

Anonymous said...

assalamualaikm..
auntyn... ni soklan ni tak dak kena mengena ngan ntry..hhehehhee. kat bm kat mana ada buat inai style lukis kat tangan tu?? kat summit ada ka..?

lagi satu nk tanya... ada dak inai yang jenis boleh hilang dalam masa 3-4 hari @ smeinggu????

-selendangbiru-

MA said...

Ehem - kalau kayo tu , jangan lupa kepada yang lebih memerlukan - seperti saya ni, nak gak kereta free sebijik ker, condominium mewah ke....:-)

AuntyN said...

waalaikumussalam SB : lama tak nampak ni. Sorry, Aunty tak pernah pulak buat inai lukis2 tu. Tak tahu pulak ada ke tak kat SUmmit. Nak habaq mai, Summit tu pun dah setahun dah kut tak jejak kai kat sana tu :-). Maybe MegaMall Prai ada kut.

MA : Jangan risau, kita tak lupa kawan2, sedara mara. Hari ni makin kaya, menang lagi GBP1 million + E750,000 (from Spain)

HAHAHAHAHA (Gelak orang kaya ni )

fidah said...

auntyn..besy ye jadi jutawan segera..kami menyimpan tak pernah lekat .asyik bocor saja.ni kena pasang mangga sebesar penumbuk ni baru tak bocor kot...

sya said...

Kak N... jgn lupa pada diri ku juga...

AuntyN said...

fidah : All that in my dreams lah tu. Sapa nak bagi duit free berlambak macam tu. Pasal bocor tu. sama lah kita fidah, asyik tiris saja selalu ni. :-)

Sya : Jgn risau. tak lupa hehehe

crimsonskye said...

Sampai dah tak boleh kira berapa banyak loteri saya dah menang ;)

btw auntyn, saya baru terbaca entry aunty promote tentang signs of the creator tu. Your daughter is still in MMU Melaka for alpha is it? Ke dia dah tukar ke cyberjaya (seeing that she was involved in the program, I presume she was one of the committee members). Kalau tak menjadi kesalahan, may I know her name and which course she's in? Boleh tinggal komen kat blog saya ataupun please just email me hbrazakATyahooDOTcom. Thanks!

~ahni~ said...

auntyN kayo bestnya! boleh sponsor kami pi cuti-cuti mesia

AuntyN said...

crimsonskye : itu lah, semua org menang loteri yg tak di beli.

ahni : aiyaaa, lu mau pegi mana cuti-cuti Malasia ni?

Kopi Suam said...

Auntyn,
KS pun selalu gak dapat email camni...heehh heehhh
ishh kalau betul le boleh menang duit juta2 camtu kompom berenti kerja bukak business sendiri :)

JoKontan said...

AN : Come to think 'bout it, AN nak buat apa kalau betol2 dapat duit cam niii. Say 1 million laa.

Jo naaaaaak sangat beli Van yang macam monster tuu..

cyberdad said...

AuntyN memang ada aura orang kaya. Belum dapat duit dah start ketawa cam ketawa org kaya :)

AuntyN said...

kopisuam : Berenti kerja tu for sure lah, buka bisnez tu belum tentu lagi lah.

Tj : Wish list panjang yang teramat ni hehehe. Biasalah dah nampak duit tu kan mesti tamak habis.
Van yg macam monster, van apa tu ?

Anonymous said...

Very nice! I found a place where you can
make some nice extra cash secret shopping. Just go to the site below
and put in your zip to see what's available in your area.
I made over $900 last month having fun!
make extra money