December 08, 2005

Rombongang Penganting...

Ni update yang paling senang sebab pictures speak a thousand words.

Image hosted by Photobucket.com

Tu hah, satu bas rombongan "Cik Kiah" membawa pengantin ke Trengganu tu.


Image hosted by Photobucket.com

Bapa pengantin perempuan : "Aku nikahkan dikau Ahmad...... dengan anakandaku F dengan emas kahwinnya RM90 tunai..."
Pengantin lelaki : "Aku terima nikahnya........"
Imam (sambil memenadang saksi) : "Soh doh kerr?"
Saksi : "Sekali lagi, dok molek lagi dengor tuh"

Sian pengantin hehehe, sabar je lah, nasib baik 2 kali je tu

Image hosted by Photobucket.com

Hantaran dari pihak lelaki, ber temakan hijau.

Image hosted by Photobucket.com Image hosted by Photobucket.com

Balasan dari pengantin perempuan.

Image hosted by Photobucket.com
Singahsana raja2 sehari

Image hosted by Photobucket.com
Seorang isteri baru mencium tangan suami

Image hosted by Photobucket.com
Balasan ciuman di dahi isteri

Image hosted by Photobucket.com
Intai gape tu wei ? hehehe



Yang last ni selingan je ni......




Image hosted by Photobucket.com
Milik siapakah lesung pipit, senyuman manis ini?.................................

29 comments:

ailin...in aalborg said...

seronoknya tengok gambar kahwin.

marlinda said...

Lamanya tak pi kenduri kawin.. hehe..

shidah said...

AN: pernah tengok lesung pipit tu tak silapnya. orangnya pun comey juga :)

eh...meriah sungguh, kalah rombongan cik kiah ni...

anggerik merah said...

Woow... AuntyN, meriahnya rombongan...Lesung pipit yang last tu milik siapa ya? Manis & menawan. Ni ikut mama atau papa nye?

RojakBuah said...

alaa..nape saya tk npk gbr2 ni...frustt...hehee..

cyberdad said...

kurang se je ni AuntyN, org teghanu cakap intai tu skodeng..

hok laing tu molek doh... :)

nohachomel said...

amboii auntyn, kalah rombongan ke padang besar yek...heheh..(pastu tak singgah pasar payang ke?)

JoKontan said...

AuntyN

Oghang lain macam takmboh teka, bior kawan teka.

Tuu Lesong pipit, senyuman manih Kak Long dok ?

AuntyN said...

Ailin : sorry!!. I know how you feel.

marlinda : sini, bulan ni, berlambak kenduri. Mai lah...

Shidah : :-), :-)

Anggerik : Ikut baba.sbb sebab sebelah je tu.

JB : sian nya, cuba lagi lah.

cyberdad : Ye ke intai tu skodeng? Nok kena blajar lagi nihh..

noha : mana boleh miss Pasar Payang

AuntyN said...

Tj : betul lah tu hehehehe.

Queen Of The House said...

Dahsyat rombongan orang Penang ni ... satu bas ha!

Audra said...

Kak N,

Tu gambar kak long yer.. ;) .. eheheh

Teringat dulu dulu attend kenduri kakak my friend, the groom (orang utara) terkantoi kat microfon, tanya pengapit dia "Kalau wali cakap bahasa Jawa, aku kena jawab pakai bahasa Jawa jugak ke?".. tergelak semua orang.. ye lah.. my friend tu orang Jawa duduk kat Klang! ;)

AuntyN said...

QOTH : setengah bas je tu actually, bas je besar tapi tak sampai 30 org yg pergi pun. hehehe

Audra : Hahahaha

AuntieYan. said...

N, sakan noo kenduri tu...separuh bas..he!..he!...ideal le tu...separuh lagi tu nak isi barangan yang telah di beli di Pasar Payang....:-)...kain batik, batik sutera, kopok, tembaga...dlllll lagilah!.

p/s:...tengok lesung pipit buat ada orang 'ngigau' nanti!

AuntyN said...

Kak Yan : betui lah tu, masa pi depa singgah shopping, masa balik pun singgah merata-rata tempat untuk bershopping tu hehehe.

Nasib baik kami tak naik bas Kak Yan, kalau tidak, hmmm berlubang poket rasanya.

"mengiggau"? Mamai ada lah kut hehehe

RojakBuah said...

tak dpt ler AN...gbr kt tepi2 tu kluar ler pulak..issh..frust ni...tak dapek nk usya lesung pipit..hahahaa..

k.d said...

hehehe.. my hubby pun kena dua kali gak masa akad..my uncle saja nak pekena dia! nasib baik tak gagap second time tu!!

anedra said...

now that's what I call a rombongan! Satu bas! Sounds like lotsa fun!

amboi..amboi, manisnya senyum dia. dah ada yang punya ke??

oren said...

yang last tu, kak long yek? ke itu senyuman aunty N????

budak said...

kenapa gbr nikah diblurkan. Takkan censored kot

AuntyN said...

JB : Tak dapek den nak nolong dah tu. Sabar je lah :-)

k.d : yang kerdua tu ambik berkat konon nye lah :-)

Dena : Ye lah rombongan. They had lots of fun shopping!!

oren : Kak Long lah tu

budak : jeng jeng jeng....

Ely said...

wah rombongan looks so happening one! best gitu!

cL said...

eerr....adik beradik lelaki aku sume dah menikah. kalu tak ble sewa belon airasia....pi antar rombongan meminang kLong...

ngehngehngeh.......

d'arkampo said...

kak N,

kat sini, kalau sekali lafaz aje dah kira sah.Kita kata dia tak sabar-sabar.

Biasanya, yang kedua itu yang diambilkira.Masa tu lebih rilex.

saya? sekali aje.

he he he walau ada member yang suruh gagalkan lafaz yang pertama.

nanti kalau kantoi terus..sapa yang susah kan?

he he he

easylady said...

wei..mahaltu lesung pipit sebelah..
sipi-sipi pun nampak comei..

AuntyN said...

ely : biasalah orang kampung pergi rombongan, memang happening pun. hehehe

cL : terimakasih je lah, belum lepas lagi tu...

Po : Ye ke? Nasib tak kantoi no?

easylady : Kak Long kata " apalah mama ni bubuh gambar kak long kat blog!!!"

MM said...

Best aarr g rombongan kenduri naik bas... aunty N, kak long comei laa. Tuh jejaka bangla dah nampak ker tuh. :D

Home Based Business Opportunity Seeker said...

Excellent blog.  I go though the web in search of
blogs like this one. Its so good, that I plan on
returning to its site!
Hey why don't you peep my home based jewelry business blog site.

Anonymous said...

Very nice site! » »