January 24, 2006

Bila Larut Malam

Amaran : Kanak-kanak di bawah umur 18 tahun tidak dibenarkan membaca entry ini!!!! Yang lain-lain tu baca at your own risk. :-)

Disclaimer : Cerita ini cuma rekaan, untuk hiburan semata-mata tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau yang telah meninggal dunia.










Jam telah menunjukkan waktu 12.00 tengah malam. Aku pasang lampu tidur dan padamkan lampu kalimantang di dalam bilik tidur. PC ku sudah ku tutup setengah jam sebelum itu. Setelah aku solat dan berdoa sedikit sebanyak untuk aku, suami, ibu, anak-anak dan arwah-arwah, aku pun bersedia untuk tidur.

Aku rebahkan diriku di sebelah dia. Aku mengiring mengadap dia yang sudah lama dibuai mimpi. Aku usap pipinya perlahan, terasa bulu roma yang baru nak keluar menusuk kulit telapak tangan ku. Dalam samar-samar itu aku nampak dia membuka matanya memandang aku. Aku tidak dapat membaca erti pandangan itu kerana cahaya yang suram dan mungkin dia masih dibuai mimpi. Mamai lagi agaknya.

Dia mengalih posisi tidurnya. Jika tadi mengiring mengadap aku, sekarang sudah membahui aku. Lalu aku letakkan tangan kanan aku ke atas dadanya yang memang tidak berbaju itu. Dingin terasa tubuhnya dihembus bayu dari kipas di siling bilik. Agaknya dia panas tadi sebab itu tidur pun tidak berbaju. Sudah beberapa hari hujan tidak turun, cuaca memang agak panas walaupun sudah tengah malam.

Aku dapat rasakan denyutan jantungnya di bawah telapak tangan aku. Dia pegang tangan aku dan meramas lembut. Aku merasa bahagia sekali. Rasa di sayangi olehnya. Ku pejamkan mata tanpa memikirkan apa-apa. Lama jugak kami begitu. Pada aku apa nak jadi jadilah, aku pasrah........

Tiba-tiba..................................







Terdengar bunyi dengkuran menusuk telingaku dari sebelah ku.

Laaaaaaa, dah lena rupanya orang tua ni!!!!. Lalu aku tarik tangan aku perlahan-lahan. Ku tarik selimut menutupi badanku dan tidur tanpa dibuai mimpi indah...................:-), :-)

Cis, tak menjadi rupanya kopi tongkat ali ginseng 5 dalam satu yang ku bancuh untuk dia tadi.

61 comments:

edryna said...

kehkehkehkehkehkeh...nak gelak puas2 dulu..nanti baru pikir nak komen apa....

Anonymous said...

AN biasa la tue...

U dah kahwin 20 tahun yer?? i baru nak masuk 3 tahun and its a normal occurance for me hehehehe

ANON

edryna said...

AN,
rasanyakan tongkat ali ginseng 5in 1 tu tak asli le..tu yg tak menjadi tu.... :-) cuba try test power root 3in1 ..mana tahu kot2 menjadi...

AuntyN said...

Ed : Hahaha, I like that. Gelak dulu baru komen.

ANON (I know who u are :-)): Isyy baru 3 tahun dah Normal macam tu. Hehehe.

Ed again : Entahlah, mungkin kut hehehe. The power root 3 in 1 is better??? :-)

bergen said...

The real you is slowly coming out. There's a sequel to this, ma'am?

AuntyN said...

Bergen : oooopppsss, I can't hide can I from you?. Sequel? Let's see now........ perhaps yes, perhaps no :-), :-).

~ahni~ said...

auntyN ni pun... takkanlah kopi ginseng 5 dlm 1 tu sekali hirup je terus power, itu viagra namanya tu.. agaknya kena minum 5 peket dulu, sehari sepeket, InsyaAllay by weekend ni dah menjadi, kang mengganas kang tak tau le..

~Tis§ot~ said...

auntyN... buleh tak kalau babe nak gelak?

:)

keep up yr good 'work' and work yr things, sis. hehehe all d best

ailin...in aalborg said...

laaa....camni susah lah. Ni kena hantar gi kem motivasi; ajar cara2 buat team work.

AuntyN said...

ni : pakar nampak!!!. 5 packet ye? Menganas ? kalau camtu kena bagi 2 hari sekali OK ke? hahaha

babe : Laughter is the best medicine. That's the whole idea anyway. hehehe

Ailin : kem motivasi for teamwork? hahaha. That's a good one.

Mutiara said...

N...tu dah nampak your versatility in writing.

marlinda said...

Gelak seround sat hehe

anggerik merah said...

AuntyN...memang kelakar...senyum lebar...:-))

anggerik merah said...

AuntyN...memang kelakar...senyum lebar...:-))

JoKontan said...

Baru baca hari Rabu, pepagi buta udah sampai opis..

What a wonderful way to start today. Bravo! Bravo !

We want more ! We want more !

cL said...

heh heh heh heh.....

ni kes terlebey rejuvenate minda la nih...

heh heh heh heh heh.....

meandbaby said...

ha!ha!ha!..

AuntyN said...

Kak Mutiara : Told u have something notti in mind hehehe. Kalau camna kena tension selalu baru keluar creativity tu ya?

marlinda : hahaha.

anggerik : senyum balik :-)

TJ : u pun nak sequel macam bergen? *geleng pala*

cL : itu je ke komen? *ooooppppss, I think I am going to regret this* :-)

AuntyN said...

meandbaby : :-)

cm said...

kak N, cm tengah kerut muka nak meet dateline utk thesis/viva (lama x dtg bolg kak N) tetiba rasa hati nak click bolg kak N pagi ni...terus senyum sorang-sorang...after viva le baru nak fikir.

budak said...

AN

Tongkat Ali + Cakar Harimau = *^^&%$#%$@I^

Baru betul

Queen Of The House said...

Hee hee hee ....

Now, Auntyn, time to go shopping for some Victoria Secrets ....

AuntieYan. said...

N.....:-)...:-)....:-)
Nasib baik tak de icon 'hammer', kalau tidak sure KY bagi 10 ketuk tuh....

p/s:...lo, awat tak habaq!...mai sini nak bagi petua...(...26 tahun pengelaman maaa!)

KLMari said...

AN, you made my day! Dok tergelak sorang sorang dari tadi baca entry AN. Been following your blog for quite some time now. First time leave a comment. Keep writing. Will be waiting...:)

tgazfa said...

hahahha...AN nih kelas la..5 dalam 1?? power sgt tuh .. rasanya dalam mimpi baru bleh dapat guna ke'power'an nyer tuh, tu yang tak sabar2 nak lelap tuh .. nak test power lahhh AN!

tgazfa

AuntyN said...

cm : All the best for your viva tu :-)

budak : tongkat ali + cakar harimau = penampar lerr. Tengah dok tidor kita nak cakar tu hehehe

QOTH : Bukan VS tapi Marie France Bodyline kut hehehe Then baru VS.

Kak Yan : Tak cukup rupanya 20 tahun pengalaman saya ni ye? Nanti kita berguru OK OK...

tgazfa said...

salah ke kalau saya baca berulang2 entry AN nih? hahahahaaa

"Pada aku apa nak jadi, jadilah...aku pasrah"

aduuuuh....lawakkkkkk..macam-macam ada lah AN!!!

tgazfa.

AuntyN said...

klmari : welcome, welcome. :-)

azfa : ada org kata kena kurangkan dos or tukar to power root 3 in 1 tu hehehe
macam-macam ada ni kan hehehe...

sya said...

wah kalau ada icon gelak golek golek tuh mau ajer sya tergolek kat sini, tak per auntyn kali ni bagi tongkat ali yg 7 dalam 1

lifecuppa said...

saya terlewat baca lah ni..
memang kelako!

AuntyN said...

sya : mak oi!! 7 dalam 1!! hahahaha... Tak berani, tak berani.... hehehe

onde2 : masih belum telambat lah hehehe

Count Byron said...

auntyn... itu blessing namanya; senang tidur:

Ooo...dia tertidur ajer.. berdengkur lagi.. esok bangun la tu *smile*

Kopi tu kot yg tak sesuai AN?

AuntyN said...

Count : Alhamdulillah hubby has never gat any problem sleeping.

Smile back to u.

Tak sesuai? any recomendation count? :-)

cL said...

saya ni budak bawah umor so hal hal dalam kelambu ni tak seswai utk saya komen jela jela takot nanti ada plak yg pk

'cL ni dah menikah ke?'

tapi dulu saya pernah keja di 2 tmpt berasingan. tmpt A - bos cina, tmpt B - bos omputeh. berikut adalah satu persamaan antara kedua2 bos tersebut (setelah ditranslate ala kadar)

bos : cL, tlg beli katil baru. king size ok.
cL : apa hal dgn katil skrg bos?
bos : dah patah, lastnite.
cL : WHAT hv u done????!!!
bos : bla...bla...bla...(kena sensor la part nih)

hahahhahaaa.....

nora said...

Org lelaki slalu lagu tu kak N oi..hat time depa tu..kita hat tengah tidok pun depa gerak. Tapi kalau hat time depa tidok..jangan dok gerak dah..berdengkog awai lagi..hahahah..

AuntyN said...

cL : budak bawah umur TAK BOLEH BACA!!! :-)

nora : Hahaha. Besalah no....

Arena said...

Muahahaha,
Aunty, teringat dulu Awalpagi pernah tulis Kopi Hari2mau, siap dengan gambar promo lagi, muakakakkka.. and I quote bro Rojakbuah punya komen, hari2 mau? Mau rebah.... muahahhahahhaa..

Anonymous said...

dasat sungguh auntyn..saya terbahak sampai tersembur milo ais keluar terpercik kat pc..

*nef*

AuntyN said...

arena : Kopi Hari2mau? Tak nak, tak nak. hehehe

Nef : Sekarang pc dah berperisa milo lah tu? Kejap lagi semut bersaran lah tu hehehe

bergen said...

AuntyN: You made me laugh so hard with your offer for the Bila Larut Malam deal that I have to make the second visit to post this just so you won't miss it.

Quite frankly, if my imagination is correct, I think I can turn this into a memorable scene.

It's kind late night in a modern kampong somewhere in Penang. It's dark and the air is warm, and humid. Kabooom! Close shot of a house shaking as if ready to take off like a rocket.

Okay, I can take it from here. Will let you know when it's done.

AuntyN said...

bergen : Now you make me laugh hahaha. Let me know when it is published OK. I would like an autographed copy please.

d'arkampo said...

kak N,

kalau lawyers ada mantra dia...don't ever prepare your case, kalau prepare sure kes tak jalan.

Kadang-kadang, yang unexpected tu yang lebih seronok.he he

and satu lagi, jangan dikejutkan singa yang lapar..nanti dia mengganas. Kalau singa kenyang, pelanduk melintas pun dia tak pandang!

he he he...nice 'short anti-climax' story kak N!

cL said...

AN, u shd ask me 'apa resia depa tu?'

hahhahahaaa....




p/s : too late to regret!!

AuntyN said...

Po : Just to let off steam. Tension steam OK, not the other kind.

cL : Thanks but I don't want to ask......

cyberdad said...

hehehehehe.. dok sengih sorang2 depan PC baca citer ni, sampai ofismate tegur, "yg hang dok renyeh-renyeh tu buat apa haa?"

don't give up AuntyN. cuba lagi :)

AuntyN said...

CD : Good to know I have made you all laugh. :-)

CEKPAH said...

huhuhu auntyN...

Nak tegelak sungguh i pagi nih !
Hmm biasalah tak semua yg kiter "ingin'kan akan "dapat"....

AuntyN said...

cekpah : Sesekali ku rasa teringin.....:-)

cL said...

sib baik tak tanya..
saya pun no answer to give..
dan saya sendiri pun dok tertanya-tanya lagi nih...
ngeh ngeh ngeh....



p/s: duhh...berapa byk ko nak 'leave your comment' ni cL??!!! i bet AN now menyesal tak sudah....hahahhaaa...

edryna said...

cL sila kurangkan sifat gila kuasa anda tu serta merta...asyik2 nama dia je tgl komen..sampai cerita beli katil bos pun ada...muakakkaka

AuntyN said...

cL : Kasi chance orang lain sama lah mengomen pulak. OK. :-)

Ed: Thanks for the advice to cL.

cL said...

maap ya cikpuan berdua, cikpuan berdua dah terlambat nak stop si polong yg tengah kerasukkan meraban nih..


hahahhaaa....


pada potential commentator(s) tu, pls go ahead with apa-apa komen. jgn malu-malu....buat macam habitat sendiri iyer....

fidah(ff) said...

assalamualaikum a.n sori lama tak mai rumah.komputerku buat pasai...

billiejean said...

cL your comments are DAMN annoying and irritating.

AuntyN said...

fidah : welcome back.

billiejean : sabar je lah...

cL said...

billiejean : wa tabik spring sama lu. muuaahhss....

at last....my mission accomplished!!

AuntyN said...

cL : Dengan segala hormatnya, mintak maaf lah ye, tolong jangan buat blog aunty sebagai medan untuk berperang komen ye.

I won't take it from you or anyone OK!!

Kopi Suam said...

har har har..bila cite ganazz sikit mulalah banyak komennnyer..saya pun lewat baca tapi sakit perut sebab gelak....

cayalah AuntyN

Home Based Business Opportunity Seeker said...

Unique blog my friend, I can hardly wait to vist
this site again. I just worship the site its comes
from! Believe me in my extra time I'm consistently
looking up blogs like this.
Want to see top notch work, peep my home based business canada blog site for the bomb work!

Anonymous said...

What a great site alamo car rental minivan coupon Hamilton watch 946 Connecting two harddrives together terminal block plotter 500 Columbia law school financial aid office free enormous boobs tits breast nipples puffy plotters gx24 Garden treasures rocking chairs memory card uk plotters Pda serial software

Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. Foundation+health+plans Mourning divorce Claus koch boating hilton hotel