January 22, 2006

Terharunya Aku

Aku ngelat ni, aku jawab komen-komen kat entry bawah tu kat sini, jadi satu entry kan, hehe. Tak kisah lah kan asalkan update ye tak?

Walau otak aku masih BERCELARU lagi, tapi bila aku tengok kata-kata semangat yang semua yang menurunkan komen-komen tu, aku terharu sangat. Tergenang air mata aku pun ada jugak baca komen tu. Senyum pun ada jugak. Niat aku memang nak rihat sekejap tak nak tulis update tapi rasanya sebagai tanda penghargaan aku nak jawab komen-komen tu kat sini. Biar semua orang tahu apa yang aku rasa masa baca komen tu. Kalau ada lagi selepas ini aku akan update sampai aku tulis entry baru. Jangan risau, I will be back, soon I hope....

eddie said...
Itulah asam garam kehidupan, terdapat hikmah dalam setiap perjalanan. Senantiasa membaca coretan Auntie, kerana saya banyakbelajar drpnya. Terima kasih.

eddie : terimakasih sebab selalu baca. Betul lah itu asam garam kehidupan. Sabar je lah kan.btw, first time ke komen atau dulu pakai nick lain?

Kak Teh said...
pi rest otak dulu. Kak teh pun tengah malas.

Kak Teh, macam mana nak rehat otak? Tiap2 malam makmum tunggu imam masuk YM :-), :-)

atenah said...
AN i can totally understand what you feel, sigh. Setiap hari saya cuba melawan cuba jadi positive, supaya cepat dapat balik kg!!
January 18, 2006 8:09 PM


Thanks, I think you do too. Pi study cepat!!, Boleh cepat balik kg tu. :-)

atenah said...
Hi Eddie!!All the best to you.


Ordinary Superhero said...
Sebenarnya malas tu penyakit berjangkit sebab tu lebih senang jengok blog orang and then leave comments rather than update blog sendiri - ini kes kena batang hidung sendiri. :)

OS, ada "anti-biotik" tak untuk lawan penyakit ni ? So that tak berjangkit dan merebak ni :-)

Kak Lady said...
Kak N...dah berjangkit dengan MA ke...'Penyembelitan Kreatif' ni...Takpelah Kak N...take a break and come again with new & fresh updates...heheh...Lady tak pernah bosan baca blog kak N...kak N ni pemes jugak aper..maner ade perasan...

AuntyN kata.....
Lady : Betul lah tu, mana tak jangkit setiap malam dok mengadap MA je tu hehehe. MA jangan marah no?...

Anonymous said...
Dearest AN,Chin up!Princess

Princess, satgi ada pulak, kata hidung tinggi, sombong :-)

Tj said...
AuntyN:Kita pulak yang ada idea nak ngomel sikit sikit kat sini.When I am down, these are the thing I do to wake me up before we go go..
No order.
1.) Minum air putih ?
2.) Singing aloud in my car..
3.) Extra Long sujud. I think the blood flow helps.
4.) Swimming ngan Kids.
5.) Talk to people. Be it my customer, co worker, close frens, kids, and (ofcourse)Maam.
6.) Berahim my car. Vacuuming etc. I hope u know what I mean.
7.) Kayuh Basikal around Taman.
8.) Tidor
9.) Teh tarik with frens.
10.) Laugh it out LOUD !! Ha ha ha HAAA.

All the best..

Tj..terimakasih untuk semua cadangan2 tu. Banyak dah yang praktis tu. Tapi swimming tak reti takut pulak lemas :-)

Nak naik basikal keliling taman, dah tua2 ni naik gayat pulak tu. I don't like vehicle on 2 wheels.

Talk to someone, setiap malam berchatting ni hehehe. Do that too

The best is the sujud.. Dok buat jugaklah.

eddie said...
Dear AuntyN,First time comment, Baca blog aunty sejak 2nd qtr 2005 kut. Tak pandai nak buat blog sendiri, baca had orang sajer.TQ.

eddie, dah lama baca tu, lama2 pandai jugak nak tulis sendiri tu cuba2 lah. Redah je lah :-). Jangan serik datang lagi ye?


Ely said...
auntyN cayang, jgn rasa bersalah kalau malas nak update blog. we all go thru that phase kan? blog malas pun org masih baca jugak :)

Cayang Ely jugak. I will be back soon. I hope...... :-)


easylady said...
Saya rasa AN tengah penat sekarang.. dulu mungkin benda yg sama,tapi sekarang lebih lagi terasa. Your mind soul and body need a rest.Go take a break..

easylady, penat fizikal tak pe. Ni mental pun sama naik penat ni tu yang jadi sewel ni :-). Thank you I am resting.


AuntieYan. said...
N...lain macam bunyinya. Do not feel so down, come to me..put your head on my shoulder, let me hug you.:-) (kang ada pulak orang yg. jeles & misinterperet pulak ;-() KY pun selalu rasa macam ni, tu sebabnya blog lambat up-date sokmo, ada masa dah lebih 1 minggu.Tj punya suggestion pun bagus jugak. KY pun dok buat antara yang dia sebut tu...:-)

Kak Yan, I'll keep the hugs for the next time in KL OK? Appreciate that very much. Biar depa jeles Kak Yan. So be prepared nak sesak nafas OK?...


cL said...
cL membaca......hari hari cL membaca......bkn sekali or dua kali baca, tapi byk kali baca...either cL likes it or not, cL will still keeps on reading....oleh itu, jgnlah MALAS....kerna MALAS itu satu wabak....wabak yg boleh menjangkiti cL....tapi spt mesin yg boleh breakdown..cL hormat decision AN..mebe AN perlu rehat, perlu rejuvenate minda...setelah melalui 365 hari yg sukar..AN tak perlu risau...sebagai your pevret 'stalker'...cL akan terus setia...setia jadi pembaca...setia jadi pengomen yg ntah apa-apa....jgn FEDAP dgn cL ya....

cL, itu lah orang suruh buat blog tak nak, bukannya tak de bakat siap boleh buat sajak lagi tu :-)

Pasal stalker tu betul lah, cuma "fevret" tu belum naik taraf tu lagi kut hehehe. Gurau je OK

OndeOnde said...
take a break..tu orang kata apa..writers' block?dah cukup rest nanti byklah idea tu..take care!

Onde2, I will be back soooonn OK. Thanks.

Mutiara said...
Besalah N...nanti mai balik mood nak blog tu. maybe tukar angle pulak,and discover your versatility.

Kak Mutiara, hahaha, ni dok fikir nak buat entry notti2 ni :-).


edryna said...
AN: relax, after get back to normal barulah start update blog...jgn risau "fevret stalker" AN tetap setia menanti...cL: sejak bila ko pandai buat poem tak tahu pun akuuuuu...kekekekeke

Ed, I will comeback soon I promise. Itulah bakat terpendam si cL tu hehehe


AMZA said...
AN,I know how u feel, here in the KL office pun uncertainties are giving everyone mixed feelings... ada yg nampak cam happy and some are anxious with the future... Right now there are so many rumours flying around that U'd just have to shut ur ears from it all and carry on with ur own life. Walaupun spirit dah wane.

AMZA, sabar je lah. InsyaAllah things will be OK.


JoePerantau said...
"Perasan pulak aku ni yang ramai dok mai baca blog ni, tertunggu aku update macam blogger-blogger femes tu kan :-). "AN, nama saya termasuk dalam list bloger-blogger femes tu ker? :-)

Joe, mestilah masuk list. Your name tu sikit je, sikit je, sikit je, atas pada nama aunty tu :-)


Queen Of The House said...

Perasan tak perasan, femes atau tidak,ni dah 20 comments kat sini :)Sabar ajelah dengan perasaan malas Auntyn tu ...
Oh terlupa pulak ...... maybe try godek-godek buat wajah baru for your blog .... nanti hilanglah perasaan tu :)

QOTH, bagus suggestions tu. Ni dok cari blogskin yang lawa2 ni nak tukar template, kalau ada cerita lah sikit ye.


sya said...
aunty N.. jgn lelama malas nanti lama lak yg nunggu.

AuntyN said...

InsyaAllah sya, kejap je lagi OK, sabar ekkk..


cL said...
ed, itu poem dtg terus dari jiwaku yg 'semonel' dan diterjemah dlm bentuk ayat yg kurang berbunga oleh jari jemari aku yg cekeding nih dan ditujukan khas utk AN.hakcipta terpelihara!!kamus MA:SEMONEL membawa maksud 'sentimental + emotional'

cL, thanks for the poem. :-)

Mak Andeh said...
AN : I echo QOTH. Tukar template baru.Kalau tak, meh datang Kl and kita pergi retail therapy ;-)

MA, retail therapy, kang miss sorru tu :-)


Anonymous said...
Aunty N,R&R..rest & relax.. you need a break.. AN tak update pun.. saya tetap dtg everyday..arc

arc. Terimakasih kerana datang selalu tu. Sure do, I do need a break. "-)

Ni said...

AuntyN, tak kisahlah perasan ke tidak, janji update...

Ni, kira update jugak lah ni kan :-)


RojakBuah said...
janji rock AN..hehee..

JB , jadi mama rock ke? hehehe

Count Byron said....

AuntyN.Count your blessings, AN. Malas tu eloklah..asalkan jangan selalu aje malas (SAM). I dont see you as an SAM *smile*Malas bertempat tu bagus.. kalau dibuatnyer rajin siang, malam, tak kenal waktu.. tak leh tidur pulak (insomniac) kerana teringat nak buat bermacam2.. mm kan naya tu..Have a great malas weekend AN

Thanks Count. Memang bukan SAM ni tu yang update ngelat pun ni hehehe

Kepada yang datang menjenguk tapi tak tinggal komen, terimakasih bebanyak ye. I will be back soon. Janji manis ku ni :-)

19 comments:

~ahni~ said...

baca komen pun boleh komen ke....

awan mendung tgh berarak ni... bilalah nak berlalu? kena ada angin tiup kuat2 sikit

meh kita kipas ramai2

lifecuppa said...

tak aci, tak aci!

cL said...

eloo eloo makcik....makcik tulih sendrik word fevret tu makcik dah lupa ka??

or...PERASAN kah saya??? ohh tiidaakkk....uuwaaaa......


quote:

auntyn said...
cL : OK will update soon. Baguslah kalau tak merajuk. Risau jugak tu, ingat kan my fevret "stalker" dah tak nak masuk sini. Dok tengok kat blog lain ada je nama tu hehehe.

January 13, 2006 12:16 PM

unquote:

edryna said...

kekekeke gila kuasa betul lah cL ni..abis siap quote balik apa AN tulis tu..sanggup ko godek2 n3 AN ye...mmg sah lah kawan aku ni gila koser dah le kat mana2 blog penuh nama dia jek

RojakBuah said...

komen dlm komen....

anedra said...

I am one of those yang menjenguk tapi tak tinggal comment! But anyways, hang in there Aunty! Tapi jangan pi lama-lama..kami ni kalau rindu, susah nanti dibuatnya! hehehe! take care!

bergen said...

This is the side of you I find homely, and calming like a balm. Wish there are more like you in the world.

AuntyN said...

ni : awan mendung hari nak hujan ni tu yang redup je tu.

onde2 : apasal tak aci pulak? :-)

cL : now I know what make you tick, yea, yea!!.

Ed : memang sah gile koser kawan you ni hehehe.

JB : komen atas komen :-)

Dena : Thanks for the concern. I'll be fine.

bergen : So happy to see you here, my friend. I am sure there are more people like me :-).

Kak Lady said...

will be waiting for the next entry...

cL said...

AN/Ed : sib baik korang berdua tak kata aku gila perasan...hahahhaa...

cL dok seblah kakLady, tunggu next entry....

AuntyN said...

Lady : Tunggu ye!! :-)

cL : OK tunggu belakang Kak Lady tu :-)

Anonymous said...

Assalamualaikum Auntyn,

saya dah lama baca blog ni & very interesting. Saya bercadang nak ke kulim weekend ni dan nak taulah area bukit mertajam tu di mana mee udang yg sedap tu spt entry Aunytn sebelum ni. Saya malas nak ke Mee udang salwa sebab kena pi island.

tk

redziah - trg

AuntyN said...

Redziah, nakk makan mee udang pergi cari Mee Udang Sg Dua lah. Tak payah ke Pulau sana tu.

Terimakasih sudi menegur.

Rockerz said...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a kerja dari rumah site. It pretty much covers kerja dari rumah related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

Nong said...

Kenapa jadi cam ni?

AuntyN said...

nong : tak de apa2. Cuma nak rihat kejap je tu. Terimakasih.

Make Money Home Based Business said...

Unique blog my friend, I can hardly wait to vist
this site again. I just worship the site its comes
from! Believe me in my extra time I'm consistently
looking up blogs like this.
I beg of you, just check out my home based internet marketing business blog.

Anonymous said...

Great site

http://home-forclosure.eticketsontime.com home forclosure
http://beaded-bracelet.eurocarexpert.com beaded bracelet
http://bathroom-lighting.casinogamefactory.com bathroom lighting
http://chicago-single.casinogamefactory.com chicago single
http://silk-scarf.eurocarexpert.com silk scarf
http://diet-points.asapdeals.com diet points
http://garden-furniture.boulevardprivates.com garden furniture
http://chicago-florist.kisswings.com chicago florist
http://tote-bag.eurocarexpert.com tote bag
http://cpa-course.lysog.info cpa course
http://folding-table.lysog.info folding table
http://replica-handbag.lysog.info replica handbag
http://altima-nissan.lysog.info altima nissan
http://gym-bag.malig.info gym bag
http://adhd-treatment.malig.info adhd treatment

Thanks.

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! Restaurant sales tax kentucky sauna na brzuch sauna kits teens in sauna Buy 1 day acuvue Multitrip travel insurance united states kit outdoor sauna New tire comparison http://www.ortho-tri-cyclen-lo-and-acne.info/Divorce_nc.html Fat black dick in a white virgin pussy