July 21, 2005

What Is Your Colour?

Masa aku blog hopped tadi aku jumpa quiz ni kat cempakabiru. Saja seronok buat kuiz. Ini lah hasilnya. Entah betul entah kan tidak. Aku akui, kadang aku ni jenis gelabah juga. Nak kata selalu calm and cool tu mungkin tak berapa tepat. Tapi semua manusia begitu kan, ada time happy, ada time sedih, ada time cepat sangat terasa hati, ada time yang sabar dan selamba je kan. Apa-apa pun aku ni selalunya positive and happy memanjang. Senyum sentiasa, tapi, jangan ada ingat aku sewel sudahlah, hahaha. Senyum tu kan ibadah (sedekah). Sebab tu aku ni awet muda (kalau sendiri tak puji sapa nak puji kan?)

Life is too short to be negative. Even if we are sad or angry, life goes on, we can't turn back the clock. Yesterday is gone, today is here, tomorrow is still a mistery.

Entah apa-apa lah makcik ni membebel ni hehehe.



Green

You are a very calm and contemplative person. Others are drawn to your peaceful, nurturing nature.

Find out your color at Quiz Me!



Maybe you all can tell me your perception of me when you read my blog. Is this colour and its meaning really me? Let's have some fun with what you guys going to say. So be absolutely naughty about it. I am in a very naughty mood. Hehehe.

14 comments:

Anonymous said...

Aunty, kalau suka byk kaler mcm mana? hehehe..Oren suka,maroon suka,hitam suka,biru suka.. hehhe.. anyway, bila tinggalkan comment kat my blog u sounded very motherly.. tak tau nape rasa mcm tu hehe..

Tj said...

Aunty,

Try to be notti, but modal tak masuk la.

My perception of you is, wise.

Takder nak bodek, takder nak angkut.

Ely said...

i am green too!!!

AuntyN said...

Anon : Buat kuiz tu lah. Motherly lah anak dah 4 ni. Tak kan nak berlagak macam anak dara sunti kut hehehe.

Tj : Kasi chance kutuk, dah bodek pulak. Wise? LOL mesti lepas ni kena panggil WISE OLD LADY!!! Oh TIDAAAAKKKKKK!!!!

Ely : sama lah kita no Best kan?

shidah said...

aunty N: setuju. memang auntyN ni calm & cool eg: the way u talk to pemanggil misteri looking for Angah. Mak I dulu, when I was still schooling, dah kena seranah dah pemanggil tu :)

AuntyN said...

Shidah : Tu bukan calm and cool. Suka menyakat sebenarnya. Budak2 pun makcik ni teringin nak sakat, hehehe. :-)

MA said...

Kak N : I dah try, my color is blue. Your green mmg kena kot ? tang peaceful and nurturing tuh.

Alex Lacey said...

Aunty N,
Saya baru cuba the quiz and baru letak kat blog tadi...
Mine is blue, sama ngan MA...and being blue, we are intuitive....therefore, based on my intuition, I setuju dgn MA yg green is suitable untuk aunty esp. part nurturing tu :)

AuntyN said...

MA and Alex : wah dua2 friendly people ni and intuitive ni. Sebab tu ramai kawan2 no? Nurturing? Ye lah, anak kucing lah tu hahaha. Thanks anyway.

lilheaven said...

hehee.. sy pulak dapat violet. mmg a violet person pun. =)

yes, the calmness n nurturing part does suits u.

AuntyN said...

lilheaven : Ni dok keluar asap dari hidung dan telinga ni dah hah. :-)

atiz said...

i think the description suited you well especially the peaceful, nurturing part..

perhaps that's why you chose the name 'aunty n' in the first place.

AuntyN said...

atiz : thank you. Why I choose "aunty n" tu? Maybe just to establish that I am old and to remind myself jgn nak berlagak jadi orang muda, dah tua ingat sama umur tu tak sesuai nak tergedik2 dah tu :-)

Make Money Home Based Business said...

Irresistible blog. I look for blogs like this one
when time allows me to. I enjoyed the site and I'll
check it next time!
Go and click my based business career home opportunity blog.