May 08, 2006

Are You A GM ?

Over the week-end, I got to know a new acquaintance through the YM. It was normal that we asked each other of our place of work. As usual my standard answer is that I am a Minah Kilang. Which is true. The following day this person, saw me online and buzz me again. After the normal greeting, I was asked, (I am using Q as a nick as that alphabet happened to come to mind at the point of writing this. It has nothing to do with that person's name).

Q : Are you a GM ?

AN : Who told you I am a GM?

I was wondering, if this person had been reading my archive. But as far as I can remember I have not mentioned that I am a GM.

Q : Nobody, but I am just guessing.

AN : Really, is that how you see me? Photobucket - Video and Image Hosting

Q : Yes. As a lady of power.

I was really flattered at the thought that someone would imagine me to be a power lady. I had that picture in my mind of me wearing the designer's power suit, with matching leather handbag, shoes and briefcase. Driving a beemer or a mercedes, silver in colour, because I find silver to be an elegant colour for a car.

AN : Isyy, no way lah, mana ada tokoh nak jadi GM. I ni orang kampung aje lah

Q : Ada, ade.

I was feeling "kembang" already. I was brought back to the reality when I read the next sentence.

Q : Betul kan you ni GM, Gemuk Montel ?

Cissssssss. Bedebuk aku jatuh dari "pokok klapak" angan-angan ku.

AN : hahaha. Photobucket - Video and Image Hosting

AN : I thought you meant General Manager.

Anyway, Q apologised for the "joke" I said, it was already forgiven. But definitely NOT forgotten.

For your information Q,

I am not only a GM, but a GMT !!! Go figure what that T would stand for.


Photobucket - Video and Image Hosting

41 comments:

AuntieYan. said...

N....N....sapa la jugak kawan dia chatting tuh!!!...hah....ambik tuh...berangan!!!!Ciss...ada ka patut nooo dia kata lagu tu???Dia tak pernah jumpa pun apasal kata GM?? Dont worry N...you belum sampai tahap GM tuh....you are still SA.......................................(Sweet Ayu....auw!!!)

AuntyN said...

Kak Yan : terimakasih lah untuk kak yan yang tersayang ni hehehe. *hugs* . Biaq lah dia kata, bagi semangat nak pi aerobik bagi ramping hehehe.

Ely said...

hehehe thats a cute joke...buat muka merah jugak kejap eh!

AuntyN said...

Ely : Haah, nasib tak berwebcam, tidak sure boleh confirm GM tu hehehe

nora said...

chewah..mula2 sah perasan tuh..heheh..ingat General Manager..last2..alahai..kurenggg asam tul..heheh..
comel per gemok montel...dia jeles kot..dia tak semontel ituh..heheheh

JoePerantau said...

Gemuk Montel Tembam :-)

AuntyN said...

nora : hahaha, mungkin lah tu.

Joe : HAHAHAHA, pandai, pandai.

MAMARISYIA said...

KIHKIHKIH...betullah budak ni memang kurang asam...

ayong said...

kehkehkeh...

AuntyN said...

MR : dia bukan budak actually, hehehe.

ayong : welcome, welcome. :-)

UglyButAdorable said...

hello aunty n..came across your blog via sentraal station...what a coincidence... i pun dpt comment from my blog today..GM-gebu montel..slightly sedap didengar la dr gemuk montel hehh..hehh....cud it be the same person??

JoKontan said...

Serious nii AN. Kenkadang tuu baca entri AN nii memang la tokoh2 GM tuu.

Authoritative,
Straight to the point,
and Clear.

Serious nii..

AN meng-iyer kan ajer Joe tuu ?

Come-on... what's the real GMT ?

Gebu Montel Temba* ?? Auwwww..

:-)

AuntyN said...

uba : Hahaha, ohh Gebu Montel ye? That sounds better actually. Welcome to my blog.

TJ : GMT tu can be anything,

Gemuk, Montel, Tembam
Gebu, Montel, Tembam
Gebu, Manja, Terpesona
Gemuk, Montel, Tua

dan lain-lain lagi kan.....

Ari said...

Nasib lah aku cuma G..satu masa dulu..M..auntyn GMT..huh..serentak lak tu..Hallo auntyn..GMT tu.. abender ?

Ari said...

Nasib lah aku cuma G..satu masa dulu..M..auntyn GMT..huh..serentak lak tu..Hallo auntyn..GMT tu.. abender ?

AuntyN said...

En Ari :Kenapa sampai dua kali ?
GMT tu ? Pilih lah salah satu kat komen di atas tu hehehe

Kak Teh said...

eh eh, baru mula jumpa dah joke macam tu? Tak apa, AuntyN sporting.

Arena said...

Hahaha, what a naughty-naughty joke.. seb virtual kalau kat alam maya memang kena debik dah tu..ala debik2 manje gitu..macam gemuk montel lah..

AuntyN said...

Kak teh : tak pe kasi chance, :-)

arena : Camna nak debik manja tu :-), kalau nak debik tak de manja2 dah tu. Gedebus terus tu..

Nazrah said...

Uih, kalau kena kat intan yang sememangnya GM, surely dah merajuk muka 14.

nasib bukan GMT: Gondol Macam Toyol

cyberdad said...

hehehehe tertipah AuntyN ngan pangkat GM yer..

my wife dulu pernah kena puji ngan adik dia, dia kata "akak ni genit la. Gendut+Kenit"

adehhh!

AuntyN said...

nazrah : gondol macam toyol? mak oii takuttttt...

CD : haah tertipah I you!!, hehehe

Idham said...

auntie N

*smile sweetly*

Kalau ada jarum yang patah
jangan di simpan dalam peti
Jika ada silap dan salah
Jangan di simpan dalam hati

IdhAM <--belajar dari kesalahan huhuhu

AuntyN said...

En Idham : Ni nak balas pantun ni.

Jarum yang patah jangan di simpan
Nanti tercucuk diri sendiri
Kita berkata biar selalu bersopan
Takut ada terkecil hati

:-)

Lord Budak said...

That's so AN

Can't help myself laughing at you.

Make my day again

AuntyN said...

lord budak : You are laughing AT me ?!!!

Have a good to you too.

UglyButAdorable said...

u know wht AuntyN the GM on my comments prolly came from the same person..based on the pantun laa..Id!!! nak kena nie..notty..notty..

AuntyN said...

UBA : I think he has got the message, loud and clear. :-)

alinlai said...

ke ke ke...lawak lawak...mujur tak angan2 sampai terjatuh kerusi opis :) baru gempak opis

Idham said...

ampunnnnnnnnnn....bukan niat nak kechikkan hati auntie N...
huhuhuhu....bisa kah aku berdiri lagi? atau mungkin terpaksa berjalan mebgheret kaki?

adesss, gurau2 je tu la auntie N dan adorable.

My sense of humour ni wicked sikit...tapi ni janji boyscout..
i will be more reserve with my kata-kata ..

idHam <---sad!

d'arkampo said...

...and the memory of Batu Buruk Beach Resort suddenly flashes into the back of my mind.

Where got GM!.

What i see is a fine and lovely lady holding the hand of a handsome man.

...and a white toyota estima slowly dissapear among the million of flickering lights on the calm south china sea as the red sunset slowly engulfed the horizon.

AuntyN said...

alinlai : Bukan angan-angan, tapi cita-cita tu :-)

En Idham : Nasib baik kena dengan AN, kalau yang lain entah-entah dapat anti-blownaway.blogspot, then baru parah.

Po : Cairlah dengan you ni.., Thank you, thank you. :-)
Bila nak mai Penang, ni nak belanja breakfast roti canai Transfer Road ni.

Faizah said...

T?? tonggek ka?? hehe

A.D. said...

Terasa hatilah orang yg baru dikenali gurau macam ni buat seorang AuntyN yang manis dan kurus (sebab dah tengok.) . Tu sipolan dah mintak maaf dah tu AN. Kenkadang orang lelaki memang kurang sensitip sikit bila bergurau/berbicara, cuma bila dah terlangsung baru tersedar. It's from my own experience ..Have a nice day

AuntyN said...

faizah : Tonggek??? Hahaha, tak lah. That part is not big enough to be such hehehe.

a.d : Sikit je lah terasa hati tu, sebab tu boleh gurau-gurau lagi ni :-). Bila nak boleh tengok face to face ni? Masih kat sana lagi ke tu?
Have a nice day to you too.

fatihah said...

ekekeee.. tumpang gelak lar =D

"..silver to be an elegant colour for a car" hhmmm..kete aunty kaler silver ker? ;)

AuntyN said...

fatihah : yes, my car is silver in colour. Although it is unfortunately, not a beemer or a merce, :-)

~ahni~ said...

GMT

Genit, Manja, Tinggilampai

AuntyN said...

Ahni : tu baca Cyberdad's komen pasai "genit" tu hehehe

Anonymous said...

This is very interesting site... Pharmacy gross margin 2005

Anonymous said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP fog humidifier Wal mart furniture proactiv Paintballing in hounslow Side affects of iron supplements jeep dealer Definistion of low fico score dell cpx battery effexor xr side effects Sheep skin and shearling coats Surveillance of protesters neurontin withdrawal Life assurance policy uk national car rental Lesbian verging quit smoking dvd player discovery land rover review Buspar salvador gonzalez