May 02, 2006

Birthday Wish

Sebelum aku sambung dengan Kisah dan Tauladan 3 tu (esok aku sambung), hari ni aku nak buat birthday dedication dulu. Sebabnya nanti merajuk pulak anak aku yang paling manja tu. Birthday kakak-kakak dia aku wish kat blog dia punya aku tak buat, so tak fair lah kan.

Semalam 1 May 2006, Syia menyambut hari lahir yang ke 12. Semakin remaja anak dara aku yang last ni. Weekend (Saturday and Sunday) dia tak ada kat rumah, ada program anak angkat kat sekolah. Masa aku ambik dia tu siap remind aku lagi yang esoknya (monday) birthday dia. Sibuk yang amat nak ajak pergi buat mykad.

Semalam, ramai bukan main saudara yang datang berkunjung kat rumah aku. Kakak-kakak ipar (hubby's sisters) datang. Bapak saudara hubby masuk ICU jadi diorang ambik kesempatan balik melawat. Lepas tu kakak dan adik-adik aku pun datang melawat emak. Jadi, punya lah banyak kerja rumah aku, macam nak terkeluar tumit kaki aku rasanya. Langsung tak de masa nak tengok PC pun.

Bila diorang tahu semalam hari lahir Syia, kakak-kakak ipar pun usik lah dia tu. Dia kan anak manja (youngest lah kan). Mak Ngah kata, dah besar dah, dah pandai gosok baju sendiri (masa tu Syia gosok baju sekolah). Mestilah kena pandai sebab mak dia tak kan tolong gosokkan baju sekolah sejak bibik balik ke Indon. Sambil tu Mak Ngah pun tanya, "Ni dah "anak dara" ke belum ni? " Senyum je Syia dengar soalan tu. Sambung Mak Ngah, "Faham ke makna "anak dara" tu?". Senyap je Syia tak jawab, aku yang kat belakang dia geleng-geleng kepala saja dan cakap belum lagi. Si Syia ni mungkin macam angah dia, tingkatan 1 baru baligh. Tapi entahlah tak tentu lagi sebab badan dia besar. She has to loose the baby fat in a few years to come.

OK lah,

To Syia

HAPPY BIRTHDAY, HAPPY BIRTHDAY
INSYAALLAH, YOU WILL ACHIEVE WHAT YOU DREAM FOR IN LIFE
DOA FROM MAMA AND BABA
THAT YOU WILL ALWAYS BE HAPPY
SUCCESSFUL IN LIFE (DUNIYA & AKHIRAH)

HAPPY BIRTHDAY WITH LOVE

From Mama

15 comments:

cyberdad said...

Happy belated bday to Syia.
Semoga jadi anak yang solehah.
Baguslah bday serentak dgn public holiday, satu Malaysia celebrate bday dia :)

Anonymous said...

Happy Belated Birthday Syia...

arc

AuntyN said...

CD, masa kecik duku payah kemain, she wanted to have a bday cake and I had to drive her to cake shops to just show her they are closed hehehe

arc : thanks

Audra said...

Hmm.. I just came back from Singapore.. baru dapat jenguk blog ni..

To Syia, happy belated birthday may Allah bless you always :)

P/S: Birthday Syia sama dengan birthday my ex-classmate who is now a Law Researcher at Jabatan Syariah (or something like that) in Putrajaya :)

MA said...

Happy Birthday, Syia !

Mama kasi hadiah apa?

ibuVouge said...

happy bday syia..
aunty N(dah betul hehhe) minta maafla..sblm baca blog AN, baca blog AY.nak post comment x boleh publish.dah tersasul, tulis salah..saya dengar nasihat AN..insyaALLAH tak salah panggil nama husband

maRLinda said...

Happy birthday syia!

Ely said...

Happy Birthday Syia!

Dah besau anak dara auntyN!

Kopi Suam said...

Happy birthday Syia..

wah auntyN nanti dalam 10-15 tahun nanti dok mengira masa nak terima amenantu pulak :)

tee said...

++++ eppy birtzday dik syia...+++

AuntyN said...

Thank you all for the wishes

Anonymous said...

Where did you find it? Interesting read evista benefits com Tribeca sandals Malpractice &apos &apos malpractice a font color El salvador long stay travel insurance Liposuction kennesaw http://www.bextra-knee-oa-2002.info/Yasmin-28-birth-control-pill.html Krups coffee maker parts for model 178 Btz yasmin business cards dvd blue flame space heater

Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. Diazepam+ruined+life Zithromax and urinary tract infections Take xanax long term Prudential realty dexter maine Toyo tire open country Transexuals porngalleries stratteral fluoxetine Bead chain necklace silver meridia medication bisic certification fluoxetine olanzapine lg car in tvs dash Rhode island skin care Free pornstars movie clips Fire alarm syatem zithromax picture Perfume tiffany woman Texas health dental insurance Bmw motorcycles of little rock

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! »

Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. film editing schools