November 16, 2005

Gambar2 Raya Di Rumah AuntyN

Ni lah gambar2 masa raya baru ni. Sorry lah lambat sikit. Baru2 ni banyak pulak kerjanya. Anyway, it's better late than never right? Enjoy it OK. I am NOT responsible for all the drools that drop onto your keyboard OK... See these at your own risk OK hehehehe.......


Banyaknya makanan tu....

Beratur dok tunggu char koay teow tu. Sedaaaappp!!


My mak enjoying the BBQ.


Laaa, tak dan tukar seluar dah adik aku ni!!!!, Lapaq sangat dah ka ni? Isyy, isyy, isyy.

Cewah baju raya makcik dan pakcik tergantung ready untuk di pakai tu, hehehe..


Ketupat daun palas nak makan dengan rendang ni, sedapnya!!!


Nasi impit baru di rebus, sempat ke tu?


Rendang sebelanga boleh habis ke ni? Sapa kata tak habis? 2 hari dah habis licin, hehehe.

35 comments:

DEWA said...

Mai sekali ni kalau bagi rendang ciput, tak mau ngaku kak dah.

anggerik merah said...

Aunty N...nasib baik tak nampak charkeow teow tu..kalau nampak bertambah meleleh air liur...

Ely said...

isssh, sedap betul nampak rendang tuh!

lady in black awak tahun nih?

norahelena said...

wuiyo..sedap tu..pepagi dah lapar...kak N ni saja tau..ehehehe..nak bagi org lapag.
awat gambag kak N tak penahnya ada nak tunjuk. Tunjuk laa sket..nak tengok.

Mas said...

mengancamnya rendang, makan ngan nasik impit mesti sedap.charkoteow pun best gak.
Mas setuju ngan norahelena, mengidam ler nak tgk gambar AuntyN.

stillconfuse said...

bbq memang syok. saya dulu every year buat. sejak tok dah tak da, belum pernah buat lagi...

atasya said...

padan muka diri sendiri sbb nak sgt tgk gambar BBQ...adoilaa terseksanya...kan best kalau tgn bole masuk kat skrin kom tu amik ketupat palas dgn rendang...hari ni gerenti tak yah masak hehe

p/s jelesla tgk nenek tu mkn BBQ sampai jilat jari..tetiba rasa mcm nak terliur plak ahahaha

atn said...

i prefer ketupat nasi but bila tengok gambar ketupat pulut tu ish teringin la plak, my Mak buat sedap, tapi no kacang inside pls, kalau tidak haru dok kutey buang

cyberdad said...

yummy!
echo atn, i like ketupat palas yg takde kacang tu..

*nasib baik ada tissue kat atas meja buat lap air liur!* :)

nohachomel said...

alahai auntyn, sedapnya nampak rendang, minta diri dulu la auntyn, pose nih, kang batal lak..iiskk...esok2 mai lagi..

cm said...

alahai yummy nye char kuey teow panas dr kuali & ketupat daun palas...dah 3 tahun mengidam ni.

tengok baju kurung hitam cantik tu hmmm masih slim lagi tu wpun dah ada anak dara...apa rahsia, mee udang ke?ha..ha..

PB said...

sonok kalau ada adik beradik ramai.
bila berkumpul dah jadi macam kenduri.
tak yah susah susah nak jemput orang luar.

Rendang tu best jer.
Macam CD cakap, nasib baik ada tisu ada meja nie..kalau tak basah keyboard.

cL said...

ooooo...gitu rupernyer ketupat daun palas....

bergen said...

Next time you're having a barbie, here's my email: bergen1605@yahoo.com (Make sure you commit this to memory.) G'dye, ma'am.

Anonymous said...

dah tengok gsmbar makanan raya nak tengok gambar aunty n pulak....

AuntyN said...

Dewa : tu bagi rasa ambik bau je tu. Kalau nak banyak2 kena bayar lah. Sat nak kira se Kg berapa RM hehehe.

Anggerik : saja tak bubuh tu, kalau nak nanti malam tambah gambar char koay teow, hehehe. Amboi kejam no....

Ely : Tanya dewa sedap tak rendang tu? Dia dah sampai tak nak mengaku sedara tu kalau sikit je bagi dia nest time, hehehe. Yes lady in black this year.

anne : bila2 buat balik lah sure best.

mas : sorry lah, gambar aunty tu exclusive sgt, tak leh nak tunjuk tu :-)

atn & cyberdad : kami beli 2 jenis, yang ada kacang dan tanpa kacang. I like with kacang.

noha : OK dah bukak posa then tgk OK?

cm : mana ada slim nye, sebab tu kena beli kaler hitam tu.

pb : betul adik beradik ramai meriah. Rendang tu gerenti sedap hehehe *puji diri lah konon tu *

cl : haah gitu lerr rupanya..

bergen : OK dah memorise dah email tu, hehehe

anon : adoi sapa pulak lah ni, maaf ye, tuan blog orangnya pemalu..

meandbaby said...

AuntyN, gambar -gambar makanan tuh Sungguh Menggiurkan!!

RojakBuah said...

yg lain ok lagi..tp bab rendang tu..npk lazaaaattttt sesangat........

budak said...

AN

Bagi resepi kicap CKT penang. Dulu makan CKT Penang gerai Sany kat Mayang Pasir sedap laa.

AuntyN said...

meandbaby : Hehehe.

JB : bukan nampak je, memang lazaaatt pun hehehe, kejam sungguh no, sorry lah saja nak menyakat tu

budak : sorry I don't know the resipi, entah brother nak bagi ke tak kalau tanya pun tak tau pulak sebab yg ni trade secret ni.

Arena said...

AuntyN

Masa raya ari tuh, tak lalu nak makan rendang.. Tapi nampak dalam gambor tuh.. slurrpp sedapnya..

frappe_crush said...

Amboi, meriahnya ghaya AN..jeles bangat..saya raya tgk tv ja..huhuhhu..Ketupat daun palas tak dak...ni jeles ni..geram tgk ketupat..

Audra said...

Uishh.. meriah sungguh!!

AuntyN said...

arena : mesti banyak sangat makan daging tu.

frappe : balik nanti boleh lah makan ketupat tu.

audra : haah meriah dan penaaaattt.

Kak Lady said...

auntyn....sedapnya rendang tu...rendang aper pun jadi favorite lady...nak tau tak rumah mertua lady hari tu kitorang buat rendang itik 20 ekor...(banyak kan...) tapi best...2 hari abis...hehehe

AuntyN said...

lady : fuyooo, banyak tu, mesti ramai kat sana tu. I habis 5kg daging je tu untuk rendang raya tu.

torts said...

auntyn - buat ler lagi rendang tu. Nak gi visit tis wkend boleh?

AuntyN said...

torts : u kat mana? This weekend plan nak masak rendang ayam hehehe. Email me OK?

AuntieYan. said...

Isy...buat terliuq je...

torts said...

check ur email. looking forward to a rendang-date !

OneEE said...

auntie-N

ketupat daun palas mmg fav kami, pendek kata asal nama pulutlah kan..hari tu balik raya beljar ngan mak camana nak buat, tapi tang bungkus, markah tu cukup2 makan je! tak cantik lagi nak bungkus ketupat!

onde

AuntyN said...

KakYan : hehehe

torts : will do!!!

onde : At least boleh jugak, for me sebiji jadi the next one dah tak jadi hehehe

DEWA said...

alaaaa...updet ler cepat...dah nak jadi macam Kak Yan pulak..lembab.

AuntyN said...

Dewa : laa ingat dok main dengan dewi tak peduli dah blog ni update ke tidak hehehehe

Home Based Business Opportunity Seeker said...

Fruitful blog. I favor your site and I shall
return to it! I go to sites like this when I get the
chance, and find blog just like this.
Please discover my home based business advice blog.