May 06, 2005

SMS

Semalam, pukul 10 lebih aku dah mengantuk. So aku pun solat isyak then, prepare nak tidor. Kak Long pun terkejut, awat mama hari ni nak tidoq awai, internet tak boleh guna ka? Dia perli lah tu. Anak bertuah tu perli mama dia pulak no? Nanti hang....

Hubby dok baca paper, aku saja usik dia lah.

Aku : Mai lah tidoq, (in my most manja voice lah tu)
Hubby : Isy, geli gelaman lah..... (sambil senyum)
Aku : Mai laaaaaaaaaaaa. (lagi manja)
Hubby : Eeeeeeee gelinya (siap dengan action geli lagi tu)
Aku : Tak nak dah lah, dah merajuk ni.... (main2 je tu, sambil aku pusing badan membelakangkan dia, tarik selimut)

Aku tak tidur pun tapi ambik buku baca sikit lah tu. Tiba2 handphone aku berbunyi ada mesej masuk. Aku ingat dari Puteri sebab tak lama tadi dia ada call. Aku pun buka mesej dan baca.

Riz : A'kum? hai awk ni imah ke. leh sy nk kenalan dgn awk. nama saya riz.
Aku : (Baca kat hubby mesej tu). Sat nak layan ni sebab I want to get to the bottom of this.

I then related to him the prank call I received the last time. Aku rasa macam ada orang nak mainkan aku ni. So bermulalah "drama" SMS aku ni, aku kan terer mengorat..... hehehe.

Aku : Boleh. Awak dari mana? Mana dapat no tel. I ni?
Riz : Sy asal b/baru, keja kat kl, member kasi tapi sy cuma nk kenalan dgn awk je, awk jgn ingat sy nk main2 awk plak.
Aku : Tak, cuma berhati2 je, member awk tu sapa kenal sy ke?
Riz : Sy tak pasti plak sama ada dia knl awk ke x. tp dia ckp dpt no tel awk dr kwn dia. ps 2 dia kasi sy. leh sy tahu awk tgal kat ner, bape umur awk?
Aku : Sy tgal kat pg. Member awk nama ape, dia org pg ke?
Riz : Mber sy nama haizal tp kwn dia kasi no fon awk. tp sy x knla kwn dia. awk dh ada boyfriendke? awk jgn tkt sy cuma nk kenalan dgn awk je. lg pn sy blm kawin
Aku : Sy tak de boyfriend (Dalam hati , aku ada laki mana ada boyfriend). Mber awk org pg ke? B/baru kat mana?
Riz : Kwn sy org sp. b/baru kat pmtg pasir. awk asal mana. keja ape?
Aku : Esok je lah, nak tido ni.
Riz : OK, slmt mlm thanks sbb awk sudi kenalan dgn sy.

Aku dah tak larat melayan tu. Tapi nak tengok pulak lah sama ada ada lagi dak sambungan "drama" ni malam ni. Aku bukan nak mainkan dia dia tapi nak tahu sapa yang bagi no tel aku kat dia tu. Itu sajalah. Nanti bila aku dah dapat aku akan terangkan perkara sebenarnya kat dia.

Jahat ke aku ni?

24 comments:

JoePerantau said...

tak jahat.nakal jer :-)

Puteri said...

kekekekek...layan..jgn tak layan...esok2 kita pas2 lak number tu....nih baru jahat....hahahahha...(kuar tanduk dah...). hmmm...nak CSI ke? ke cari bomoh? lol!

hana_kirana said...

takdelah. mana ade jahat. tak jahat... tak jahat... :D

SC said...

bila aunty layan sms tu, merajuk kat uncle pun lupa la eh. ke uncle dah pujuk siap-siap? kalau kita, mesti potoi kalau malam2 org kacau kat tepon.kita pun pernah org kacau kat handphone, tapi mintak duit bukan nak ngorat.report polis, polis buat bodoh.nanti kita blog pasai ni.aunty korek sampai dapat sapa dok jaja phone number aunty tu.pelangkung sama dia.

atenah said...

tak jahat coz dia yg bodoh main langgarq je nak berkenal2an dgn org. but sometimes, org2 ni tak de keje, boring, so kira AN buat keje amal la kan. kalau tak de org layan sms tu kut dia gi lumba haram ke apa ke.
btw, I wish you have YM in yr ofis, time 7.30pm kat sini yg saya paling boring, having my dinner in my ofis.

CikNi said...

just be careful aunty

AuntyN said...

Joe : :-) Nakal ke?

Puteri: OK kita CSI nanti tu. :-D

Hana : Thanks, tak jahat kan, kan?

SC : Tak merajuk pun, saja je tu, hubby belum solat dia tak layan lah, lagipun mana ada pelunag nak merjuk sebab dia je yg asyik merajuk tu.Mmg itu tujuan nak cari sapa yg gatai tangan sebar no rata2 tu.

Tenah : Dapat pahala lah ni buat keje amal? LOL. Sorry tenah, dah try macam2 cara tapi Operating System kat Ofis tak leh nak install YM tu.

penulis amatur said...

layan jgn. tak layan baru seronok...tak sangka nakal juga aunty ni...uncle sporting ek..tak kisah sms2 ni

MA said...

Hari tu Kakak pun baru dpt sms nak mengorat. Mak dia pulak yang hot.

Ada sekali tu anak my fren (8 tahun) dok bega-bega hp tangan Mak dia and ter-call I. I saja sakat dia bila dia tanya , " ni rumah sapa ?",

I jawap " ni rumah Dr Mahathir ". Then I sakat lagi, " ha, tengok tu Dr Mahathir dah terbangun, awak kacau dia "

Budak tu panik, terus letak phone !

Hehe...sure trauma seumur hidup budak tu !

p/s but later I call up his mother and tell her !

Kak Teh said...

auntyN: rajin sungguh melayan. tapi i am intrigued by the language. lama baca baru nak faham bahasa sms ni.

AuntyN said...

Edryna : layan sebab nak tau hujung pangkal ni

MA : LOL, nanti nak buat cam tu jugak lah tu.

Kak Teh : Melayan sebab saya syak ada org nak penaya ni, nak tau mana dia dapat no saya tu. LOL bahasa tu mcm dia tulis SMS lah, nak menyamar kena ikut rentak dia jugak lah tu.

atiza said...

huh..susah sungguh bahse sms nih..mcm kata kak teh..

kalau masuk exam, sure hancus!

AuntieYan. said...

Ye, kalau K/Yan pun curious jugak nak tahu...mana dapat no, sapa bagi?....Layan jangan tak layan....bebudak ingusan tu N!

Apple Pie said...

Wow!!

shidah said...

auntyN: i agreed with tenah, sapa suruh main sms orang tak tentu pasal...

Om said...

AuntyN,

I miss you...


My email lama dah padam since the last time I deleted my blog. I didnt get any msg fr you in case u replied my last email either through mail or YM, to find out yahoo didn't delete email (they delete it after 90 days) right away and I couldnt recover that email address. I lost yr email n contact info..
Pls send me email at this link and delete this msg if u can..

Sincerely..
Om

onelife said...

hai, selamat berkenalan auntyN.
kengkadang bila dapat SMS macam ni, kita heran sapelah yang bagi number at the first place kan?

good luck, moga2 dapat lah tau sape yang penaya tu!

kurekure said...

haaa ape kate ngorat die pastu kikis die
pastu leh tong tong hasel kikisan ngan saye yang kiut nih..hikss

winnie said...

muahahahaharu... ;)

Anonymous said...

Nakal jer tu kak.... abg kat sebelah... apa salahnya.. ehe

scov said...

sorry ..salah kllik tadi..hehe

Pnut said...

ha..ha..orang SP? chechhh buat malu org kampung saya jer....
ampeh la budak tu..

AuntyN said...

Om, glad you make contact. everyone was curious of why you cut-off ties. At least now they know you are alive and kicking *whatever*, hehehe.

CikNi, Thanks, I will be careful.

Atiz : agree, memang fail kalau exam tu

Kak Yan, kan saya ni pandai ngorat, hehehe.

Apple, WOW u back hah.

Shidah, biaq dia rasa kena ngorat dengan makcik kan?, hehehe

onelife, welcome, welcome.

kurekure, bagi contact no nanti aunty forward kan that guy's no, hehehe.

winnie, muahs to u back

scov, haah lah, memang nakal ni, gatai tangan tengok camtu tu.

Pnut, dia tak malu sebab tu boleh ngaku.

Anonymous said...

Wonderful and informative web site.I used information from that site its great.
Outdoor coat racks aluminum Bump inside the shaft of my penis Circuit of home alarm systems business insurance bahama closed circuit building security systems michigan tennis camps Fidelity mutual fund company powermax 2b home security management system C 240 mercedes 2002 5 effexor htp http://www.security-home-7.info/home-security-systems-idaho.html http://www.dryer-repair-in-san-diego.info/Camera-security-system.html