June 15, 2005

Kampung Ku

I actually planned and drafted a different entry. But when I open the blog just now I saw the heading. I just need to write this tribute to the 2 ladies.

When I saw Kak Teh chocolate blog head, kecur air liur or terliuq kata orghang utagha tu. Although I know where to ask but I don't know Maknenek so well to ask her to make one for me. I have been reading her blog but I did not make an attempt to comment as often as in other blogs. Then I saw Tenah got hers, others started asking also, so, I pun buat muka tak malu minta jugak lah kat Maknenek. Her response was very fast lah. Siap dia minta e-mail add and cepat sungguh dah dapat dah tu.

Bila aku buka, aku gelak sorang2. Memang lah kena betui dengan theme tajuk blog aku ni. Ini yang maknenek mula-mula hantar ni.

Image hosted by Photobucket.com

But then, I thought to myself, there will be some people who will start teasing me as "ibu ayam" pulak tu, habis macam mana ni sebab bukan salah dia, aku yang tak beritahu dia image apa yang aku nak. Aku rasa macam aku ni banyak songeh pulak nak mintak tukar tu. Tapi rasanya tak boleh jadi jugaklah kan. So I replied her e-mail told her what I thought and she was so very sportingly said, she laughed out loud when I said someone might call me "ibu ayam" for the header. She then created me another one which is so breathtakingly beautiful. I hope nobody will feel homesick looking at the new blog head.

Then KakTeh YM me to ask whether I wanted to put in the header. Of course I do but I told her the "ibu ayam" story. She laughed as well and said no, there was already a new one. Wow, these two ladies are so remarkable, if they ever start a business together, I can tell mesti meletupnye lah tu. Very very aggressive lorr. So I gave Kak Teh what she wanted.

Walla, there you see it, from the goodness and kindness of their hearts, my blog has got a new blog head. Makin berseri lah blog makcik kampung ni no... I cannot thank you ladies enough. Nasib baik jauh-jauh belaka tu kalau tidak I am sure kena belanja tu. Hahaha. Just kidding ladies. If you are here, somewhere in the northern state of Malaysia, please don't forget to let me know. I will take you makan-makan whatever your hearts desire okay?

35 comments:

anedra said...

Waaah Aunty, such a beautiful banner. But nak tergelak jugak..had they put on the one with chickens..Kenalah tukar wording "Celoteh Seorang Ibu Ayam"! hehehe! Jangan marah Aunty, ok? It was a wise decision to change!

macam ni nak bua muka tak malu jugak lah! Calling MakNenek!

Jemey said...

It looks like somewhere in Balik Pulau. The image needs some sharpening though.

AuntyN said...

Anedra : LOL. Betui tu nanti kena tukar wording, lagi haru tu.

Jemey : samar2 pun OK rasa macam gambar waktu subuh or petang sebelum senja gitu kan..

Puteri said...

aunty...why i cannot see??? uwaaaa...wanna see...wanna see....blog KT pun takleh masuk....uwaaaa...

MakNenek said...

sorrilah..my photoserver down for awhile.semua kengkawan with the banners are affected temporarily, harap bersabar ye? auntyn, my please, like i told massylassy, our policy is, you hepi, kita lagiiii hepi! :) glad u liked ur new one. jemmy, itu blurred image sengaja tu, sebab gambar takde lesen!
heheh

MakNenek said...

apahal plak my please..i meant..my pleasure!

AuntyN said...

Puteri : Your server always "ban" people/blog lah gini, cari "server" lain lah tu, hehehe

Maknenek : gambar ayam I put in my own album, cuma nak kena resize saja ni. Photobucket macam down saja tu.

Kak Teh said...

hahaha - photobucket down...depa hunting for two culprits for overuse of quota...mari lari angkat bungkus maknnekkkkkkkk!!!

Puteri said...

aha..must be the photobucket buat hal nih...blog KT tu masih dlm misteri...webfilter kt sini mmg pelik skit..

AuntyN said...

Kak Teh, mai sembunyi kak kampung lah, belakang pokok nyiuq tu. hahaha.

Kak Teh said...

kampung pun hilang nak sembunyi tang mana? Reban ayam pun tak dak! lawak sungguh!

AuntyN said...

Tak pa, pi nyorok bawah London Brige Kak Teh (Dok tang mana bridge tu la ni no? *garu pala ni*

MA said...

Hmm...wonder what would the appropriate masthead for MA would be (hint besar ni maknenek !)

hahaha

Ewok said...

wah.. cantiknya ur blog header header. I love the pantai..i love it. Maknenek memang terer lah cam ni, tapi I nak mintak pun seganlah :)

E said...

Aunty N,

Mmg best la blog header tu. Cantik gilos. Nie nak buat pi pantai weekend nie.

AuntyN said...

Ni yang seronok orang dok mai puji2 ni *perasan* Macam lah ni semua kerja aunty. All credit go to Maknenek untuk header tu dan Kak Teh untuk kerja letak meletak ni. Jadi kan tak boleh lah aunty nakperasan lebih-lebih tu.

emy : lama tak nampak, baru bersora no?

CN said...

aiseh..nie yg rasa nak blk mesia nih..miss those nyiur melambai

MakNenek said...

janganlah puji melambung...takut seluar melorot karang! mak andeh, anedra and ewok, i will drop by ur blog soon! ;) (terus pasang cape dan terbang ke tempat lain plak..jeng jeng jeng...)

tenah said...

waaaaaaa manyak cantik woooo, jeles, jels. AN dapat gambar kg, i dapat gambar city, wah kita berlawan ni.

yes, reminds me of those kg nelayan kat balik pulau....ha mula la mai idea nak blog ni ish3

CK said...

Nice one, AN :) Kudos to Maknenek & Kak Teh!

Kak Teh said...

Ok ok sapa nak queue up at maknenek's page. lepas tu tinggalkan tempahan di kak teh banner installation svs. Bayaran tak payah, cuma bawa ayam putih seekor. Curi dalam reban auntyN.

E said...

Aunty N, saya selalu mai sini tak tinggal msg jer la. ehehehe jelesnya tgk banner tu... waaaaaaaaaa nak satu bleh ker?

Aunty N - mood saya kat blog tgh jealous tu sebab jealouskan banner aunty N la. :P

MA said...

kak teh : ayam putih dah jadi kelabu taik ayam ! boleh buat pengeras jugak kaa? Haha...nice, nice

auntylela said...

salam kenalan N, orang penang rupanya. Thanks for chatting semalam.

AuntyN said...

Sapa2 yang jeles meles tu pi queue up kat blog Maknenek dan Kak Teh, macam Kak teh offer tu. Sat nak pi bubuh link Maknenek. Kalau tak pun tumpang lalu ikut blog Kak teh tu. Ayam dalam reban tu Aunty sedekah lah buat pengeras untuk Kak Teh tu. Tak payah curi, nanti tak berkat banner tu.

cn : cepat-cepat mai balik mai...

ck : Alhamdulillah dapt kawan2 cyber macam Kak Teh dan Maknenek ni. Untung tau.

Tenah : you punya city kita kampung lah

Emy : nampak dah semalam tu, patutlah jeles :-P

AuntyN said...

MA : Ambik je lah ayam tu sekor bagi kat Kak Teh.

Halela : Nice knowing you too. Lain kali kita chat lagi OK?

AuntieYan. said...

N, ni jeles habis nih...ada ke depa nak tolong buat kat K.yan punya blog?...pandai sungguh depa cari gambo tu...sesuai dengan makcik kampung tuh....kalau blog K.Yan gambo apa yang sesuai....? nak kena pi buat muka tak malu kat depa nih....;)

AuntyN said...

Sila Kak Yan, pi lah buat muka tak malu tu hehehe. Depa buat tu. Siap offer sakan. Saya tolong sedekah ayam untuk buat pengeras saja tu. Sama2 nak pahala ni. Itu saja lah.

meandbaby said...

Ha! ni baru demam...demam blogheader...ha!ha!ha! cepat AFUNDI sapa header paling lawa...hadiah bg kat designer la...

JoePerantau said...

AuntyN, saya dah pasang banner dah, pasang sendiri jer, orang pandai kan, buat sendiri jer. Banner tuh, MakNenek offer nak buat, memang ada hajat nak kecek dia suruh buat tapi tak dan nak mintak, dia dah offer dulu dah. Lawa bannernya, gambar hujan batu :-)

Tak sabar nak tengok banner blog MakAndeh nih.

Auntie yan pon nak banner tuh agaknya, tolonglah mintakkan utk dia, sure AY malu nak mintak kat KakTeh sama MakNenek tuh :-)

Ely said...

ewah auntyN...bukan main bergaya lagi ngan awak punya banner tuh.

the story abt ibu ayam kelakar betui.

memang maknenek and kak teh mcm phua chu kang and company, cheap and reliable! hehehe

auntyN dan tgk kita punya banner ke belum?

AuntyN said...

Joe : dah tengok dah, cantik tu. Nanti suruh maknenek buatkan untuk AY.

Ely : I've seen Elysplace banner tu.

zaireen said...

Never leave any comment before...but breathtaking pic..I wish I have one..LOL..

AuntyN said...

Meanbaby : Sapa nak organise tu?

Zaireen : Gi ngendeng kat Maknenek dan Kak Teh OK?

10 Best Home Based Business said...

Creative blog.  I thought it was the best site out
and we had to go back to it! Every chance I get on the
net I search for blogs just like your site.
Stop by and look at my based business business business home home home idea opportunity work blog site.