October 07, 2005

Oooppss!!!!! He Did It Again....

Been up since 4.00 am to prepare sahur. I couldn"t get back to sleep again because, after sahur hubby and his brother had just pushed off to KL. I have to send the girls to school for today and tomorrow. That is why I can't join the taggers' Berbuka Puasa gathering in Putrajaya.

After Subuh, while waiting for the girls too get ready, I would go blog hopping. Amongst the first that I would enter nowadays is AdieJin's. I started to frequent his blog when he posted a comment in one of my entries. Before that I used to see his name apprearing at Kak Yan's comment box. It is my usual practice to visit those bloggers who came to visit my blog and leave a comment.

Everyone knows now how creative AdieJin is. You have just to see what he does with his blog to grasp that fact. Being a VIP (Very Important Penganggur) also help to bring the creativity out of him to be poured into the blog. At the same time his sleeping habit also contributed to the ideas pouring in. He sleeps when people are awake and keep awake when people are asleep.

I was laughing myself to tears when I saw his latest creation. The soundtrack from Makcik Bloggers the Movie INDEED!!!!. You sure did it again my friend!!!
To think that he has 2 full songs attributed to me (I tak perasan kan Jin?) was hillariously funny. Can anyone imagine the video clip with Britney Spears singging in Bahasa Melayu, wearing a telekung? A telekung and at the same time with her pusat menjojol keluar from her figure hugging T-shirt?
Wonder why did AdieJin thought of Britney singging the songs?

That is AdieJin for you. Wonder what would he be thinking of next? Hmmmm....

p/s Jin : I know what you can do next. What about designing some collectibles from the movie? Items like umbrellas, mugs, T-shirts and don't ever forget the handfan.

28 comments:

Kak Teh said...

hahaha - kak teh pun sama tergolek2 sebelum makan sahur ni! Hai, lindungilah kami mak cik semua daripada creativity adiejin ni!!

Kak Lady said...

assalamualaikum..kak lady pun masuk sini selepas masuk blog adiejin...hahahah...kelakar habis tol..he is so creative

Opps!!..link auntyN ni banyak nya Makcik..dari situ kot Adiejin dpt idea Makcik Bloggers tu...

AuntyN said...

Kak Teh, cadang nak tulis lain, dah kena kacau dengan anasir Jin ni. Postpone dulu lah entry tu, hehehe.
Lepas ni kena baca ayat Kursi banyak2 ni hehehe

kak lady : Jin dapat idea dari semua blog2 makcik tu.

Dia punya chromosome creative tu working overtime tu hehehe.

CikNi said...

alahhhh.... yang ni kami tak masuk geng lah pulak.....

nohachomel said...

auntyn : bila pi blog cik jin tu, nampak perkataan telekung terus teringat auntyn ..hehe..tak leh tahan, lwak tul..

AuntyN said...

CikNi : awat tak geng? Takut dengan Jin ka? hehehe

noha : dah jadi trademark dah tu hehehe. Noha panggil dia pak cik?!!!
Mengamuk kang dia tu hehehe.

atasya said...

rasa-rasanya ..bley tak adiejin buat 'Makcik Bloggers and Co'..takpun 'Makcik Bloggers and Partners'....so yg mana2 bwh umur tu...bley join skali hihihi

anggerik merah said...

Betui tu auntyn, jin dapat idea masa tidoq agaknya..itu dia belum bawak keluaq mantra lagi tuuu..hehehe..

AuntyN said...

atasya : yang tu squeal to Makcik Bloggers the movie lah tu hehehe. Nanti I cakap dgn dia OK?

anggerik : hehehehe. Sat gi dia naik angin keluar habih mantra dia tu hehehe.

PB said...

Teringin nak masuk geng makcik blogger boleh ker??

Audra said...

AuntyN,

Pakcik AdieJin tu memang creative orangnya.. heheh.. anyway, since dia keluarkan poster filem Makcik Bloggers tu,sampai sekarang I don't get the whole picture.. what started it all?

AuntyN said...

pb : boleh apa salahnya. Kalau dah makcik tu makcik lah kan.

audra : started with Kak Teh' article in the Sunday Mail, Please go read Makandeh's entry.

AdieJin said...

hehehe..tetiba jin ada PR officer..best best, tapi tarak boleh bayar gaji lagi ah AuntyN. Itu filem belum jual wo..nanti sudah ada revenue ah, auntyN saya angkat jadi PR Manager..boleh ah ? Ini raya pun tarak bonus ah, tapi buleh kasi ketupat Adabi 2 bungkus lah.cukup ah?

AuntyN said...

Aiyoo, manyak susah kelija sama itu Bapak Jin. Gaji pun mau tangguh ohh. Macam mana anak2 wa mau makan ini macam. Kena cali kelija lain lorrr.

auntylela said...

Makcik N: Rumah ini dah jadi tempat port semua blogging makciks...teramatlah femes all the makciks.

Ely said...

i enjoy adiejins blog too. fun page. we need more like him hehehehe

AuntyN said...

MakCik Lela : Dah gempaq dah semua makcik2 ni semua orang dah nak jadi makcik sekarang ni , hehehe

ely : sure is, we need more humour to live in this world. :-)

uDA said...

belum cukup umur nak join makcik2.

kena buat team blogger ibu2 muda pula nampaknya. heheh

Empty Heart said...

oohh ... kat situ ker origin "Makcik bloggers the movie"?
kalau nak gelak now know where to go ... :)

EM&EM said...

AuntyN

Memang dia kreatif,kan?

AuntyN said...

Uda : sabar dulu lah tak payah jadi makcik lagi. Nanti kami yang makcik betul ni orang tak pandang dah sebab ranai makcik2 cun2 dan muda belia ni hehehe

EH : Now you know where to go right, :-)

EM : He is creative, yes.

Jin : kena tambah increment tu dah banyak sangat dah orang puji you ni hehehe.

AdieJin said...

Ok OK ... lagi satu bungkus ketupat adabi in the Poslaju..

Ms.B said...

Interesting to see the development of this whole "Makcik Bloggers, the Movie" phenomenon!! Let's see how far this goes huh? Hopefully, some of it will menjadi kenyataan!!

Boleh tahan jugak si Jin ni ye, bulan puasa like this orang dok lembik je, his cretive juices are overflowing pulak!! Bravo!

AuntyN said...

Blab : Jin's creative juices memang tak pernah kering... :-)

AdieJin said...

wei wei wei...go easy on the juice thing ok...mengamuk lily karang...

AuntyN said...

Jin : Juice apa ni? *inesen face* Kan we all kata juice kreatif je.

p/s Now we all know Jin takut kat Lily, hehehe

Nero ...... said...

Betul tu uda kita kena tubuh group ibu2 muda le nampaknya sebab tu semua makcik2 leee

Anonymous said...

Cool guestbook, interesting information... Keep it UP
»