March 22, 2005

Entah Apa Hal Aku ni?

Tadi pagi2 masa nak keluar dari rumah hubby ada telefon tanya pasal borang something.
Sampil dok answer phone tu aku keluar rumah terus masuk kereta, start engine, reverse, keluar gate, tutup balik gate then terus drive to work. Di highway, dekat nak masuk tol, aku baru teringat, alamak, kasut aku semua aku keluarkan hari Jumaat hari tu. Aku drive pakai sandal je, selalunya aku ada 2 pasang court shoes dalam kereta. Hari Jumaat my brother-in-law pinjam kereta bawak pi KL so aku pun keluarkan kasut2 dari kereta. Pasal dah jauh jugak dari rumah aku dan kalau nak balik kena jugak lah masuk balik highway, aku decide pakai sandal yang aku pakai untuk drive tu saja lah. Nasib baik hari ni aku pakai baju kurung dan kain dia labuh sikit so tak berapa nampaklah. Lagipun sandal ni OK lah juga, ada brand jugak la cuma dah buruk sikit dah. Cuma aku nampak rendah dua inci dari biasa, itu je lah.
Tadi pagi pun masa dok cari baju nak pakai tu, makan masa jugak lah sebab baju yang aku plan nak pakai tu aku cari tak jumpa pulak. Aku nye favorite color tu biru, I usually start the week with something blue. Tapi hari ni cari tak jumpa. Baju tu ala-ala kebaya singkat pakai dengan kain potongan payung gitu. Nak tiru gaya Saloma lah ni... hehehe.... Tapi kain ketat tak boleh pakai dah nanti orang pandang2, senyum2, (senyum perli lah tu, tengok makcik cuba melaram....)
Tapi nasib baik tak pakai baju tu tidak nampak obvious sangat lah sandal buruk ku ini. Nasib baik jugalah hari ni tak tak ada important visit kat factory, kalau tidak hancur lah aku. Cuma kisah ni tak boleh bagi hubby tau. Nanti kena sound, dia memang menjaga ketrampilan diri dengan begitu teliti sekali. Mesti kena smart2, wangi2, kalau nak pi kerja. Dia kerja kat ofis gomen tak pe lah, aku keja kilang je, tak lah kisah sangat pasal pakaian ni. Cuma kalau ada important visit aku akan pakai yang businesslike sikit. Kadang2 overdress pulak dengan business suit tu. Selain tu kalau hari Jumaat tu pakai jeans je lah mai kerja.

Anyway, it does look that I'm beginning to perhaps moving towards senility. Adakah doa2 yang tak bagi nyanyuk ni? Kalau ada share lah...

44 comments:

Batrisya88 said...

ingatkan aku sorang ja....

Pnut said...

Kak...saya pun simpan kasut dalam kereta, kasut anak pun ada...hubby kata, bergurau dgn husband, senang kalau anak dara nak mengorat, tengok ada kasut pompuan, ada kasut budak, dah tau awak dah ada anak bini...he..he..

Kak Teh said...

auntyN, jangan risau kak teh pun nak nyanyok jugak dah. Dari depan rumah pi dapork pun dahlupa nak buat apa...makan gynko

Anonymous said...

Aunty N, itu tak apa lagi, belum pakai celana diluar baju lagi tu hehe.. teringat ada satu komen kat blog Emy, yang bertajuk "Supergirl".

Katanya, Emy tak boleh digelar "Supergirl" selagi tak pakai seluar dalam kat luar pakaian... *senyum kambing*..
I hope this comment is not X rated, just a PG13 (13 tahun ke atas).

I dont think u are approaching 'nyanyuk' yet.

Kalau tak ada jugak orang bagi atau tahu info, nanti saya cuba tanya emak saya kalau ada doa-doa yang bagi kita tak nyanyuk..

Om

DeLiNn said...

ish ish ish aunty..aunty.. heheheeh

AuntyN said...

Bat : Agaknye semua pompuan camtu kut no?

Pnut : Akak bagi chance kat hubby tu, tak pernah tinggal apa2 personal item kat kete dia pun. Tak leh pun nanti dia buang sendiri.

Kak Teh : nanti cuba petua Kak Teh lah pulak, terimakasih.

Om : I think we are all adults here. Tapi pernah aunty keluar kete pakai kasut sebelah hitam sebelah purple, sbb sama tinggi.

Delinn :-)

Puteri said...

alah AN, jgn risau.belum nk nyanyuk lagi. saya penah je amik syampu letak kt berus gigi. hahahaha! nyanyuk ke tu???

stillconfuse said...

puteri, kelakuan kau membuatkan aku teringat kelakuan member aku yang menahan lrt macam tahan bas. OMG! malunya diyerr. tu lah, kekadang otak jadi blank kejap.

CN said...

cam tanda2 kene penyakit 'angau' jer ..

nnt 'tuan doktor' balik, kenyit mata kt dier.. heheh

Puteri said...

hmmm angau..thts more like it. ;)

AuntyN said...

CN : mungkin lah kut bab angau tu, terlepas last weekend, hahaha

Ewok said...

aunty, isshh mana ada nyanyuk tu.. kira biasalah kes lupa macam ni. saya kadang2, tengah cakap pun tetiba boleh lupa tengah cerita pasai apa..

atenah said...

i dont have this prob AN, hari2 i wear the same pair of shoes, jeans tukar just twice a week, this hippy town suits me to a T. nanti balik Msia, kena change my style

stillconfuse said...

OMG, am i so worst! i can wear the same jeans for 2 weeks...

AuntyN said...

Ewok :terimakasih, senang hati aunty ni. But actually I pride myself with good memory so that's why bila benda2 gini jadi terasa sangat age is catching up.

Tenah : Tak pa la sana sejuk, balik nanti kena tuakaq pakai baju kurung, kebaya pulak la no?

Anne : awat hang buat lagu tu, hubby tak tutup hidung ka?

atiza said...

stress kot?

Rockerz said...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a kerja dari rumah site. It pretty much covers kerja dari rumah related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

Karl Hiunzm said...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a work from home opportunity site. It pretty much covers work from home opportunity related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

Khairul Nizam Zainon said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website jana wang seumur hidup. Peluang jana wang seumur hidup di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Best Home Based Business said...

Cool blog. I dig your site outline and I plan on
returning again! I just love finding blogs like this
when I have the time.
Hey son, you need to check out my home based web business blog!

Jeego said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website peluang perniagaan di rumah. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Jeego said...

Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang TERHANGAT DI MALAYSIA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Cuma bayar RM50 sekali seumur hidup dan lihat wang akan mencurah-curah ke akaun bank anda sampai bila-bila. Peluang cara mudah buat wang di sini.

Rockerz said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Rockerz said...

Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang TERHANGAT DI MALAYSIA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Cuma bayar RM50 sekali seumur hidup dan lihat wang akan mencurah-curah ke akaun bank anda sampai bila-bila. Peluang jana wang automatik di sini.

Rockerz said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Karl Hiunzm said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Khairul Nizam Zainon said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website jana wang automatik. Peluang jana wang automatik di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Khairul Nizam Zainon said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!
Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.
Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Khairul Nizam Zainon said...

Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang BOLEH MENJADIKAN ANDA KAYA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Pendaftaran Percuma. Peluang kerja dari rumah di sini.

Rockerz said...

Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang BOLEH MENJADIKAN ANDA KAYA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Pendaftaran Percuma. Peluang kerja dari rumah di sini.

Jeego said...

Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang BOLEH MENJADIKAN ANDA KAYA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Pendaftaran Percuma. Peluang kaya dengan cepat di sini.

Rockerz said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website cara mudah buat wang. Peluang cara mudah buat wang di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Jeego said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Rockerz said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website jana wang automatik. Peluang jana wang automatik di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Karl Hiunzm said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website jana wang automatik. Peluang jana wang automatik di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Jeego said...

Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang BOLEH MENJADIKAN ANDA KAYA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Pendaftaran Percuma. Peluang jana wang automatik di sini.

Rockerz said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Karl Hiunzm said...

Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang BOLEH MENJADIKAN ANDA KAYA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Pendaftaran Percuma. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Rockerz said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Rockerz said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website cara mudah buat wang. Peluang cara mudah buat wang di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Karl Hiunzm said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Karl Hiunzm said...

Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang BOLEH MENJADIKAN ANDA KAYA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Pendaftaran Percuma. Peluang kaya dengan cepat di sini.

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! find dental care savings choice of plans Isuzu tf pickup shock absorber software no limit texas hold em download Consol humidifier cell phone ringtone downloads Forex currency trading currency trading system forex broker Myer tire Coverup white wall tire surfaces How to pave a driveway yourself Florida lasik price surgery recover the format hard disk shortline subaru aggieland fitness center Buy tamiflu tablets Tucson horse racing Georgia lottery mega millions cheats Roulette terminals

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » »