March 08, 2005

Masa Mai Kerja Hari Ini

Masa mai kerja hari ini. Aku mengekori sebuah Isuzu trooper warna silver. Tiba2 driver dia aku tengok buang botol air kosong ke atas jalan. Dalam hati aku, tak ada civic minded langsung dia ni lah. Ni yang PM kata, first world country with third world mentality kut? Salah satu lah tu.
Aku selalu ajar anak-anak jangan buang sampah keluar dari window kereta. Walau pun jalan tu nampak kotor. Mungkin hanya jika tempat itu memang sah tempat buang sampah. Kadang2 sampai banyak kertas dan tisu ada kereta aku. (Tu kat dalam tray, tepi pintu tu lah). Bila tanya anak2 awat banyak sampah kat kereta mama, depa kata kan mama selalu kata ni dustbin mama.
Ya lah cek oi, dustbin pun dustbin jugak, bila dah keluaq tu angkat la sekali buang.

8 comments:

shidah said...

kita siap ada bakul sampah dlm keta.... :) nak trf from bakul sampah ke luar tu pun payah jugak...... :)

JoePerantau said...

yay yay yay, auntyN ada blog.

tapi kan, tulis ler pepanjang :-)

atenah said...

kids always play play with the mader

AuntyN said...

Shidah, terimakasih sudi datang ni, Tak muat nak bubuh bakul sampah dlm kete tu. U should see how big my girls are. Kalau semua ikut, baba diorang pun tak muat dah.

Joe, thanks for coming. Nanti aunty tulis panjang. Baru nak belajar sikit2 tu.

Batrisya88 said...

wahhhhhhhhh *sambil tutup mulut*... AuntyN ada blog... ermmm skang dah bleh menebeng kat sini gaks aa.. heheh

Kak Teh said...

ish pantang dengark orang cakap utara kita nak tumpang sekaki. Tak pa kut no? I nampak nama u di blog tenah. I pun dari utara - kedah tapi la ni dok di london. salam

Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. United kingdom web promotion company audio editing software http://www.ogiobackpackswebsite.info/Web_and_advertising_and_agency.html 38mm table tennis balls medicines evista

Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... »